Cum să începi ziua în forță: tabieturile matinale te duc spre succes

De Unica.ro pe

Fiecare dintre noi are o activitate pe care o face în fiecare dimineață. Rutina matinală te pregătește pentru succes, și, din moment ce ai aproximativ 30.000 de dimineți de-a lungul vieții, este posibil să-ți fi irosit câteva. Poate că vrei să schimbi ceva la felul în care îți începi ziua, iar mai jos ai câteva sfaturi.

Stabilește-ți prioritățile

Tabieturile matinale nu sunt aceleași pentru toată lumea. Unii îți spun să faci gimnastică, alții să bei apă cu lămâie sau să faci yoga. Poate nu sunt exact ideile pe care vrei să le pui în practică, așa că în primul rând trebuie să te gândești cât mai bine la ceea ce îți dorești pentru tine. Vrei o productivitate mai mare? O sănătate mai bună? Fericire? Definește-ți exact scopurile și comportă-te în consecință.

Mult mai ușor este să-ți faci liste cu ceea ce ar trebui și cu ce nu ar trebui să faci imediat cum ai deschis ochii:

  • NU te trezi cu telefonul în mână. Uită de email-uri, rețele de socializare și orice altceva care te-ar putea încărca negativ.  
  • NU mânca imediat cum te-ai trezit.
  • Mai bine ți-ai începe ziua cu o cafea bună sau un ceai fierbinte și câteva momente de meditație.
  • Fă exerciții! Sportul este o modalitate excelentă de a-ți începe ziua.  
  • Citește un capitol dintr-o carte: îți va activa mintea și te vei putea concentra mai bine apoi pe ce ai de făcut de-a lungul zilei.
  • Petrece-ți timpul alături de familie și de cei dragi. Gătiți împreună, luați micul dejun împreună, faceți planurile de bătaie pentru întreaga zi.
  • Ascultă muzică, plimbă-ți câinele, ieși la alergat, desenează.

Acestea sunt doar câteva sugestii pe care ai putea încerca să începi să le aplici treptat. Iată și alte câteva sfaturi.

Cum să începi corect ziua

Renunță la snooze-uri! Doctorii susțin că de fiecare dată când amâni alarma și te întorci pe partea cealaltă, organismul tău intră într-un nou ciclu de somn. Un somn în reprize scurte nu va fi niciodată odihnitor, iar efectul asupra ta va fi exact invers. Vei resimți oboseala, în loc să te activezi. Așa că indicat este să sari din pat, imediat ce auzi prima alarmă.

De asemenea, este important să te hidratezi la prima oră a dimineții. Bea un pahar cu apă imediat cum te-ai trezit. Cercetările arată că dimineața corpul nostru este mai puțin oxigenat, așa că n-ar fi rău să deschizi geamul și să inspiri și să expiri profund de câteva ori. Acest exercițiu insignifiant îți va regla nivelul de oxigen și te va trezi complet.

Tabieturile matinale alese corect îți vor face cu siguranță ziua mai bună. Deși uneori vrem să ieșim din banalul cotidian, rutina de dimineață poate fi plăcută și distractivă. Îți va asigura echilibrul, balansul necesar pentru a trece de problemele de peste zi.

(P) Articol realizat în colaborare cu Mega Image.

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro