Cum să fii cel mai cool naș de botez

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 18 septembrie 2019, 12:02

Potrivit definiţiei din dicţionar, naşul este persoana care ține în brațe pruncul în timpul botezului și care, de obicei, dă și prenumele copilului. De asemenea, naşul este responsabil de educaţia religioasă a celui mic. Chiar dacă definiția nu mai este de actualitate, să zicem că aceste atribuții intră în fişa postului. Altele sunt, însă, lucrurile cu adevărat importante în relaţia naș-fin. 

Cumpără-i cadouri frumoase

Un naș de botez care își neglijează finul de ziua de naștere sau de Crăciun nu va reuși să dezvolte niciodată o relație prea apropiată cu acesta. Copiii simt nevoia de atenție, așa că ar trebui să îi vezi măcar cu aceste ocazii, de două ori pe an. Dacă le vei lua și niște cadouri grozave, cu siguranță te vor aprecia mai mult. Pentru botez poți cumpăra bratari de aur pentru copii, apoi, când vor crește, vei avea de colindat magazinele de jucării. Ce poate fi mai grozav pentru un copil decât un naș care face cadouri frumoase? Dacă nu te pricepi prea bine la jucării, atunci îi poți da bani pentru pușculiță. 

Fii un naș-exemplar

Pe măsură ce finul sau fina ta crește, cu atât îți poți exercita mai bine influența, vă puteți împrieteni, puteți avea secretele voastre. Nu doar părinții trebuie să se implice în educația lui, o poți face și tu, bineînțeles, cu acordul lor. Îl poți lua pe cel mic în vacanțe, puteți ieși la plimbare sau la joacă, puteți chiar să faceți temele împreună. Cu cât veți interacționa mai mult, cu atât relația dintre voi se va suda mai mult. Îl poți implica și în hobby-urile tale: să-l înveți să pescuiască, să danseze, să picteze și așa mai departe. 

Ia-ți rolul în serios, dar nu depăși măsura

Nu trebuie să îți depășești atribuțiile. Ești un naș sau nașă cool, ai o relație specială cu copilul, dar nu uita că acesta are părinți. La urma urmei, aceștia sunt principalii responsabili de felul în care își cresc odorul. Lasă-i pe ei să îl pedepsească, atunci când consideră că este cazul, nu te implica în certurile de familie. Nu vei avea absolut nimic de câștigat. 

Ia-ți rolul în serios, dar doar până la un punct. Nașul de botez trebuie să fie un exemplu pentru cei mici. Dacă vei face lucrurile prezentate în articol, cu siguranță vei avea succes. 

(P) Material realizat in colaborare cu graveazapovesteata.ro.

Sursa foto: unsplash.com/Valeria Zoncoll

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!