Cum petreci de 1 decembrie în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Ceremonii şi defilări, concerte şi petreceri tematice, mese copioase şi programe tv speciale, iată cum s-a pregătit România de 1 decembrie, Ziua Naţională.
Aşa cum este frumos, Ziua Naţională trezeşte în orice colţ al ţării spiritul patriotic şi apetitul pentru distracţia tipic românească, mai cu seamă, pentru ţuică fiartă şi fasole cu ciolan, oferite în fiecare an şi nu doar în prag de alegeri locale aşa cum te gândeai.

Ziua începe însă cu parada militară, pe care, chiar dacă o poţi urmări la televizor, îţi recomandăm să te alături cu patriotism celor 1.500 de militari care vor defila, începând cu ora 11.00, în zona Arcului de Triumf.

Ca în fiecare an, se vor depune coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol şi la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuţi la datorie, din faţa Palatului Naţional al Copiilor din Parcul Tineretului.

Sărbătorile vin cu fasole şi ţuică

Pe seară, însă, Capitala are parte de spectacol de lumini, când va fi aprins şi iluminatul de sărbători pe Bulevardul Ştefan cel Mare, şi va fi inaugurat bradul de Crăciun în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Dacă nu ţii post, atunci nu e de ocolit nici sectorul 2, unde, de la ora 11.00, Primăria te pofteşte la masa tradiţională, cu fasole cu costiţă şi ţuică fiartă. După, vei putea asista la eliberarea porumbeilor şi la defilări în acordurile fanfarei militare, sau la demonstraţii de arte marţiale.

Petreceri tematice în cluburi

Şi cluburile te invită la petreceri tematice, care s-au gândit să sărbătorească patriotismul pozitiv şi cu shot-uri româneşti de ţuică.

Clubul Maya şi Club Sliders Caffe (bulevradul Dacia) te invită la petrecerea de 1 Decembrie, iar în Cage Club te aşteaptă la concertul Emeric Imre şi Răzvan Crivach, la ediţiile Folk Yourself, cu palincă din partea casei..

Citeşte continuarea în pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!