Cum arată oraşul unde s-au interzis maşinile. Paradisul fără claxoane!

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Marți, 09 octombrie 2018, 17:47
În Pontevedra, oraşul spaniol care a oprit traficul în centru şi a impus reguli stricte de circulaţie la periferie, oamenii nu strigă unii la alţii sau o fac mai rar! Primarul Miguel Anxo Fernández Lores a oprit autoturismele care traversează oraşul şi a scăpat de parcările de pe străzi, deoarece oamenii care caută un loc unde să parcheze sunt cei care cauzează cea mai mare aglomeraţie.

În oraşul Pontevedra nu eşti deranjat de turaţia motoarelor, de claxoane enervante şi de scârţâitul roţilorPeisaj-din-Pontevedra

 

Traficul depăşea pe strada unde primarul avea amplasat biroul, 14.000 de maşini pe zi. Astfel, Lores a pavat cu granit, într-o singură lună, toţi cei 300.000 de metri pătraţi din centrul medieval şi a interzis circulaţia maşinilor în centru, a închis toate parcările de la suprafaţă, din centrul oraşului, şi a deschis parcări la periferie. Nu eşti deranjat de turaţia motoarelor, de claxoane enervante, de scârţâit de roţi şi nu trebuie să ţipi pentru a acoperi zgomotul iscat de trafic, sunet specific pentru multe oraşe spaniole. În schimb, ceea ce poţi auzi este cântecul păsărilor, clinchetul linguriţelor care amestecă cafeaua sau vocea celor din jur…oamenii spun că oraşul Pontevedra este un Paradis.

Citeşte şi: Oraşul în care oamenii au ales o pisică pentru postul de primar

Cum arată oraşul unde s-au interzis maşinile. Paradisul fără claxoane!

Oraşul în care, dacă vrei să te muţi, trebuie obligatoriu să te operezi

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!