În Costa del Sol, potecile te duc spre mare

De Unica.ro, pe
Destinatia cunoscută sub denumirea de ”Coasta Soarelui”, îndrăgită de către iberici şi preferată de tinerii români pentru vacanţele de vară, este un paradis cu ape cristaline, plaje lungi cu nisip pufos şi oameni voioşi.

Regiunea care ţi se dezvăluie treptat

Zecile de resorturi moderne aflate direct pe plajele idilice, cluburile de noapte glamour, localurile tradiţionale în care poţi “pierde” ore bune din timpul vacanţei tale şi străzile pavate cu piatră brută care te conduc spre apele azurii sunt principalele atuuri ale acestei regiuni din Spania.

Graţie temperaturilor foarte bune pe toată perioada anului, Costa del Sol este locul de vacanţă preferat de o mulţime de vizitatori, atraşi de obiectivele turistice, dar mai ales de localnicii prietenoşi. Cu o cultură vastă şi o istorie straveche, îndrăgită de-a lungul vremii de marii artişti boemi Antoni Gaudi, Pablo Picasso sau Salvador Dali, destinaţia din Andaluzia s-a dezvoltat foarte mult în ultimii zeci de ani. Micuţele sate pescăreşti sunt astăzi staţiuni luxoase, vizitate atât de tinerii dornici de aventură, dar şi de către familiile cu copii mici.

În stil tradiţional

În Costa del Sol totul se “petrece” pe ritmuri de flamenco… Pulsul ridicat al staţiunilor, mirosul ameţitor de tapas şi sangria (preparate tradiţionale), atmosfera captivantă din chiringuito (beach-bar tradiţional) şi straduţele vechi, cu case în stil medieval, sunt perfecte dacă eşti în căutarea distracţiei combinată cu istoria. În centrul vechi din Marbella vei da de galerii de artă, buticuri cochete şi localuri tradiţionale. Cărările oraşului-staţiune te conduc direct către paradis. Bucură-te de peisajele încântătoare şi de apele cristaline ale Mediteranei, într-un sejur de poveste alături de cei dragi.

Malaga, Torremolinos, Fuengirola sunt doar câteva dintre staţiunile fermecătoare din Costa del Sol unde poţi simţi atmosfera tipic Spaniei, de neratat sunt Pasaje de Chinitas (unul dintre locurile tradiţionale unde se organizau dansuri flamenco), locul de naştere al lui Picasso- Plaza de la Merced, dar şi plaja de Playamar, unde se organizează adesea petreceri cu tematică.

Mădălina Isar

Early Booking Costa del Sol

Hotel Villasol 3*- de la 485 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!