Începe a doua ediție a celui mai mare concurs pentru copiii talentați din România

De Unica.ro, pe
În pandemie, avem nevoie de artă mai mult ca oricând - fie că acea artă provine de la artiștii mici sau mari. Pentru a încuraja copiii cu valențe artistice, Odiseea Tânărului Artist continuă cu o nouă ediție.

Asociația Odiseea, organizație non-guvernamentală care derulează programe de educație non-formală a dat startul celei de-a doua ediții a concursului național dedicat copiilor cu talent la artă – Odiseea Tânărului Artist. Copiii pasionați de artă, care au vârste între 10 și 18 ani, au timp până pe 18 aprilie să înscrie în competiție o pictură, desen sau un colaj cu tema „Speranță”. Cele mai reușite opere vor fi premiate cu premii în valoare de peste 2.000 de euro și expuse la cel mai mare eveniment dedicat artei din țară – Art Safari București, în primăvara acestui an.

„După o primă ediție de succes în 2020, cu un număr record de înscrieri (peste 800) și o expoziție foarte apreciată în cadrul Art Safari București, suntem bucuroși să anunțăm că <> continuă!” a declarat Iulia Andronic, Project Manager Asociația Odiseea. „Prin acest concurs, Asociația Odiseea vine în sprijinul copiilor talentați la artă, încurajându-i să-și urmeze visul, la modul cel mai concret: susținere financiară, dar și expunere la cel mai mare eveniment dedicat artei din țară – Art Safari București – ediția 2021. Ne bucurăm că Odiseea Tânărului Artist este deja o platformă de sprijin pentru următoarele generații de artiști”.

„Dacă în 2020 copiii au ilustrat o odisee, reală, dar mai ales imaginară, în 2021 avem nevoie mai mult ca oricând de Speranță. Este un <> în care copiii excelează, așa că îi invit să își exprime cu generozitate propria viziune asupra speranței, fie printr-o pictură, desen sau colaj, pe care să le înscrie în concursul Asociației pentru educație Odiseea – Odiseea Tânărului Artist”, a declarat Ioana Ciocan, director general Art Safari și ambasador „Odiseea Tânărului Artist”.

Premii pentru cei mai talentați copii

Valoarea totală a premiilor oferite se ridică la 2.600 de euro. Acestea vor fi acordate copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, după cum urmează:

Premiul I – 800 de euro
Premiul 2 – 500 de euro
Premiul 3 – 300 de euro
Mențiuni – 20 de premii (50 de euro/fiecare)

Pe lângă premiile în bani, toate lucrările de artă câștigătoare, inclusiv mențiunile, vor fi expuse în cadrul ediției 2021 a Art Safari București, eveniment ce va avea loc în perioada 13-23 mai 2021, în clădirea Victoria Tower din centrul Bucureștiului.

De asemenea, Asociația pentru educație Odiseea oferă și copiilor cu vârste între 15 și 18 ani oportunitatea de a-și înscrie lucrările în concurs. 10 cele mai bune opere de artă din această categorie de vârstă își vor găsi locul în expoziția dedicată concursului „Odiseea Tânărului Artist” din cadrul Art Safari 2021. (Pentru această categorie de vârstă nu se acordă premii în bani.)

Participanții sunt invitați să realizeze o lucrare de artă (pictură, desen sau colaj) care să ilustreze tema „Speranță” și să o înscrie online pe platforma ateliere.odiseea.ro/odiseea-tanarului-artist, în intervalul 15 martie-18 aprilie.

Jurizarea va avea loc online în perioada 19-25 aprilie. Juriul este  format din Ioana Ciocan (curator de artă și directorul Art Safari București), Elena Dumitrescu (lector, departament sculptură, Universitatea Națională de Artă din București) și Ionuț Barbu (profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București).

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!