Confesiunea uluitoare a unui jurnalist: ”Iubita mea este asasin plătit”

De Amelia Matei, pe
Când citești despre povestea de dragoste dintre Marylin și Jason nu ai cum să nu te gândești că, uneori, iubirea nu este totul, că diferențele culturale, sociale nu pot ține în viață relația, oricât ar fi de sinceră, de pură.

Britanicul Jason P. Howe lucra ca fotojurnalist în zone de conflict și, la un moment dat, a ajuns în Columbia, pentru a acoperi războiul dintre gruparea extremistă FARC  (Forțele Revoluționare Armate Columbieme) și guvernul din această țară. Pe de o parte prima tabără, considerată facțiune teroristă cu numeroase omoruri și răpiri la activ – printre care și Ingrid Betancourt, candidat la președinția Columbiei, care le-a fost prizonieră 6 ani) susține că luptă pentru eradicarea diferențelor de clasă din această țară în care 80% din locuitori trăiesc la limita sărăciei, în timp ce o mână de miliardari care și-au obținut averile din crimă organizată, în special din traficul de droguri, controlează structurile de stat. Pe de altă parte forțele militare guvernamentale care vor să pună capăt luptei rebelilor de stânga. Armatei de stat li s-a alăturat o grupare paramilitară, surpanumită ”echipa morții”, care ajută la eliminarea persoanelor care informează FARC au luptă pentru gherila columbiană.

Citește și: Doar de trei lucruri are nevoie de la tine. Fă-le, și te va iubi toată viața

În acest context, Jaosn a întâlnit-o pe Marylin, într-o stație de autobuz. Statura medie, părul negru, până la umeri, privirea ageră și atitudinea tinerei l-au atras ca un magnet pe britanic. A intrat în vorbă cu ea și a aflat că urmează să ia același autobuz, spre Puerto Asis – el în tabăra paramilitarilor pentru a le lua interviuri luptătorilor, ea-acasă, la fetița ei natalie, de 4 ani. Marylin i-a spus atunci că îl poate ajuta, pentru că are prieteni și printre paramilitari, și în cadrul efectivelor guvernului. O să te ajut să intri în tabără. Dar trebuie să vii să locuiești la mine cât lucrezi. Tata are un bar unde vin mulți paramilitari și soldați. Și avem destul loc”, s-a oferit columbiana.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!