Concluzie incredibilă: Facebook ”va muri” în 2017

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 20 mai 2016, 17:13
Un prognostic sumbru vine din partea cercetătorilor de la Universitatea Princeton, din Statele Unite ale Americii, care susțin că Facebook-ul s-a răspândit ca o ”boală contagioasă” și că, în curând, nu va mai prezenta nici un fel de interes pentru utilizatorii săi.

Facebook s-a răspândit ca o boală contagioasă, însă încet, devenim imuni la ceea ce are site-ul de socializare de oferit, așa că platforma va fi abandonată până în 2017. Este concluzia la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Princeton, din statul american New Jersey. Aceștia susțin că au urmărit graficul Facebook, ce seamănă cu evoluția ciumei bubonice și că, după ce va împlini 10 ani, va suferi un declin drastic.

Totuși, oamenii de știință au arătat că Facebook a supraviețuit mai mult decât ”frații săi”, My Space și Bebo, însă 80 la sută din utilizatori vor dispărea.

”Ideile, la fel ca bolile, au tendința să se răspândească în rândul oamenilor, înainte ca acestea să fie eradicate, și se pliază perfect pe modelele epidemiologice”, susțin autorii John Cannarella și Joshua Spechler, de la Universitatea Princeton, Facultatea de Inginerie și Mecanică Aerospațială.

Citește și: Motivul crucial pentru care ar trebui să nu mai folosești iconițele Facebook

Pentru studiul lor, John Cannarella și Joshua Spechler au folosit modelul de cercetare cunoscut sub numele de SIR (Susceptibilitate, Infectare, Recuperare), aplicate evaluării impactului și evoluției epidemiilor, menit să creeze ecuații care ajută la aproximarea răspândirii și eradicării bolilor contagioase.

Chiar directorul financiar al Facebook, David Ebersman, a recunoscut faptul că s-a înregistrat o scădere în rândul numărului de utilizatori ai site-ului de socializare. ”Într-adevăr a existat o scădere a numărului utilizatorilor zilnici de Facebook, în special al celor din categoria adolescenților”, a recunoscut Ebersman.

Citește și: Informații pe care nu este bine să le divulgi pe Facebook

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!