Ce concerte sunt în weekend în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Uralele şi trompetele africane au invadat nu doar „Continentul Negru”. La televizor, pe scara blocului ori la terase deschise, febra Campionatului Mondial se simte…
… peste tot, mai ceva ca văpaia recentei canicule din Bucureşti.

Aşa că îţi propunem să facem un mic slalom printre meciurile din weekend cu un ghid complet de petrecere a timpului liber, fără ovaţii şi vuvuzele zgomotoase.  

Probabil nici Aerosmith nu sunt fani înfocaţi ai Cupei Mondiale de vreme ce turneul lor internaţional este în plină executare. „Cocked, Locked, Ready to Rock” este show-ul care va zgudui în această seară Zone Arena din Capitală.

Dacă ai ratat de data asta legendele rockului, un alt concert de zile mari se anunţă mâine la Sala Palatului, acolo unde David Phelps va concerta şi el pentru prima dată în România.

Dacă nu te numeri printre amatorii de gospel, îţi spunem noi că Phelps este unul dintre cei mai cunoscuţi intrepreţi de gospel, numele lui fiind aşezat lângă cele ale marilor tenori ai lumii la ora actuală.

Pentru cei care au uitat cum este o plimbare cu părinţii, am găsit un prilej numai bun de convocare familială.

Pe „Muzici şi tradiţii” Festivalul Internaţional de Folclor îşi deschide „zestrea culturală” vineri în Parcul Cişmigiu, cu paradă de fanfară, mâncare tradiţională, târguri meşteşugăreşti, teatru pentru copii şi cântece şi dansuri folclorice româneşti.

Vor cânta ansambluri internaţionale din Georgia, Grecia, Mexic, Serbia, Turcia şi Ucraina, iar printre cei cunoscuţi bunicii se numără Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Maria Buză.

În plus, te vei plimba cu trăsuri cu cai, iar cei mici vor face echitaţie cu ponei.

Pe lângă bogăţia culturală populară, oraşul s-a îmbogăţit cu o nouă locaţie de concerte în centrul istoric al urbei moderne.

Elephant Pub&Live Music se află pe strada Gabroveni (numărul 16) şi ca să îi meargă bine va fi inaugurat cum se cuvine de EMIL şi Chester vineri, El Negro – sâmbătă seară, iar duminică vor urca la acelaşi microfon Guess Who & Maximilian, toţi prezenţi la ora 21 fix.

Pentru cei grijulii cu mediul propunem un festival „ecologic”. Timp de trei zile, Liveland Festival va milita la Arenele Romane prin vocea formaţiilor The Cinematics, Fenech-Soler, The Amsterdams, The Whitest Boy Alive, To Rococo Rot sau Kissogram. Biletele costă între 35 şi 50 de lei.

Şi pentru că micul nostru Paris oferă până la urma de toate pentru toţi, iubitorii muzicii clasice sunt aşteptaţi şi în acest final de săptămână să se delecteze cu Rapsodiile ilustrului George Enescu la „Bucharest Music Film Festival 2010„, din Piaţa Enescu.

În spiritul vremurilor prezente, la Centrul Naţional al Dansului poţi să vezi cum se desfăşoară „Inerţia pentru toţi„, un spectacol în premieră în regia lui Gigi Căciuleanu, care te aşteaptă sămbătă, de la ora 20.00, la Sala Ronda a CNDB.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro