Concerte, târguri şi teatru de weekend în Bucureşti

De Erika Chivu pe

Un concert de jazz, târguri de cărţi şi haine, proiecţii de scurtmetraje, premiere de teatru şi distracţie pentru copii. Cam asta te aşteaptă în acest weekend în Bucureşti.

Concerte de weekend în Bucureşti

Dacă îţi place jazzul nu trebuie să ratezi concertul „Jazz in the City”. Vineri, 12 noiembrie, la Sala Palatului, te aşteaptă Damian Drăghici împreună cu prietenii săi, unii din cei mai faimoşi muzicieni ai lumii. Concertul începe de la ora 20:00, iar preţul biletelor este între 80 şi 200 de lei.

Nu eşti fan jazz? Nicio problemă, există şi alte optiuni. Tot vineri, au loc concerte în mai multe cluburi bucureştene. Astfel, de la ora 23:00, în club Tribute îi poţi asculta pe cei de la Jukebox, după ce plăteşti intrarea de 30 de lei. Iar dacă vrei să-i faci pe plac şi iubitului tău, du-l la un concert hip hop. În Cage Club, de la ora 21:00, cântă Parazitii, iar la Envy, de la ora 22:00 îşi face apariţia Grasu XXL.

Târguri în Bucureşti

Amatorii de lectură nu trebuie să rateze Kilipirim, care a început deja de pe 10 noiembrie şi va fi deschis până duminică, 14 noiembrie. În această perioadă, la Sala Dalles, te aşteaptă cel mai mare târg de carte cu discount. Poţi găsi peste 10.000 de titluri, din toate domeniile, cu reduceri între 10 si 70%. Pe toată durata târgului se organizează tombole cu premii, sesiuni de autografe şi alte evenimente speciale.

Dacă te simţi mai bine printre haine decât printre cărţi, nu rata Absolutely Fabulous Fashion & Vintage Fair, un târg destinat fashionistelor şi amatoarelor de vintage care îşi pregătesc încă de pe acum outfitul perfect pentru Crăciun şi Anul Nou. Te aşteaptă tineri designeri şi magazine vintage, cu tot felul de haine fabuloase, în care să străluceşti de sărbători. Târgul are loc la Margo Lounge, sâmbătă, 13 noiembrie, între orele 11:00 şi 19:00.

Scurtmetraje pentru părinţi şi distracţie pentru copii    

Şi copii au ce face weekendul acesta. Duminică, 14 noiembrie, între orele 11:00 şi 16:00, cei mici sunt aşteptaţi la atelierele de imaginaţie Holy Molly, la The Ark FUNderground. În timp ce copiii crează jucării magice pe care le vor putea lua acasă, părinţii vor savura o cafea sau vor lua prânzul. Intrarea costă 50 de lei, iar evenimentul va avea loc în fiecare duminică, între orele 11:00 şi 16:00.

Tot la The Ark, sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 20:00, părinţii vor putea urmări cele mai premiate scurtmetraje din lume, prezentate de ShortsUP şi Discovery România, sub titlul „Eroi Contemporani”. Din program fac parte filme care au câştigat la BAFTA şi au fost nominalizate la Oscar. Printre acestea, vei putea urmări şi scurtmetrajele realizate de Discovery despre  şapte eroi români, care au impresionat lumea.

Dacă te atrage mai mult teatrul decât filmul, duminică, 14 noiembrie, poţi vedea premiera unui spectacol de Shakespeare. Este vorba de „Furtuna”, în regia lui Victor Ioan Frunză, pe care o poţi vedea la ora 19:00, la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”.  

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro