Concerte şi evenimente de weekend în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Din „Livada cu fotografii” ajungi în câteva minute la Cărtureştii din Arthur Verona, iar de aici promenada te duce până în Grădina Cişmigiu. Cine alege traseul…
… va ocoli toată nebuloasa rutieră din oraş şi va ajunge numaidecât şi la Sala Palatului, la „Noaptea Devoratorilor de Publicitate„.

Înainte de pauză însă, mergi pe la Bookfest şi răsfoieşte o carte. O vei şi cumpăra, pentru că reduceri sunt, iar de cărţi bune nici nu mai vorbim.  

Iar ca ziua de vineri să fie completă, nu trebuie să ratezi concertul excepţional de astă seară al chitariştilor Eric Clapton şi Steve Winwood, de pe Stadionul Iolanda Balaş. Un show covârşitor se pregăteşte iubitorilor de muzică bună, de la ora 19:00.

De la aceeaşi oră, la Centrul Naţional al Dansului hip hop-ul ai ocazia să întâlneşti febra braziliaNă şi dansul contemporan într-un spectacol inedit.
Monster Machine World Tour sunt 11 dansatori brazilieni, ce vor aduce publicului bucureştean o doză de frenezie din atmosfera braziliană într-un spectacol fascinant de dans contemporan.

Iar ca să ai un somn bun şi liniştit, fă înainte un mic tur de oraş pe biciletă, pentru că este „Noaptea albă a galeriilor„.

Sâmbătă dimineaţa, de la ora 11.00, Centrul Metropolitan pentru Tineret te invită la o porţie de „Pâine şi Sare”, o expoziţie intersantă de artă sacră.

Pentru iubitorii muzicii clasice, Piaţa Enescu deschide sâmbătă, de la 18:00, Bucharest Music Film Festival 2010 şi rămâne deschis până pe 20 iunie. Mâine ai ocazia să asculţi orchestra vieneza Das Karussell, ce va deschide festivalul pe acordurile compozitiilor lui Johann Strauss.

Tot sâmbătă, trei spectacole extraordinare ţi s-au pregătit. Sir Elton John aduce pe scena din Piaţa Constiţutiei, alături de pianul său, cele mai cunoscute hituri ale sale „Don’t Go Breaking My Hart”, „Sacrifice” sau „Candle In the Wind”, adevărate imnuri ale anilor ’70 şi ’80.

De la 22.00, îţi recomandăm cu încredere concertul unei trupe timişorene foarte apreciate. Pe Gaben, Coco, Floyd si Cristian, adică trupa „Persona”, îi poţi asculta de la 22:00, la Clubul Ţăranului, într-un concert de rock aletrnativ de zile mari. Pentru cine este fan Marfar, băieţii cântă în Jukebox Club tot sâmbătă de la 23:00.

Prin artă, spre bine” este un alt eveniment pe care ţi-l recomandăm duminică. La Casa Radio, de la orele 18:00, se ascultă muzica clasică şi romantică, modernă şi contemporană, un spectacol copleşitor susţinut de tânăra compozitoare Lidia Ciubuc.

La Opera Naţională, duminică este „Seara de balet Balanchine”, un spectacol fascinant după renumitul coregraf George Balanchine, ce include două dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale „Valse Fantaisie”, pe muzica lui Glinka, şi „Serenada” pe muzica lui Ceaikovski.

Şi pentru că este bine să îţi păstrezi zâmbetul pe buze indiferent dacă nu ai motive, îţi recomandăm noi unul, de la ora 21.00.

În Cafe Deko, simpaticul comedian de la Taxi Driver, Sica, îţi va asigura bunadipoziţia cu un un show de stand-up comedy la care vei râde negreşit.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro