Cinematografele din Bucureşti, cele mai scumpe din UE

De Nicoleta Galeteanu pe

Cinefilii români sunt nevoiţi să facă eforturi fianciare mari pentru a viziona un film la cinematograf. Potrivit unui studiu, cele mai scumpe cinematografe din Uniunea Europeană…
 …sunt cele din Bucureşti, raportat la venitul românilor.

Astfel, pentru a cumpăra un bilet la film, la sfârşit de săptămână, românii trebuie să muncească aproape două ore pentru a plăti un bilet de aproximativ 4 euro, citează Expansion.com.

Aceleşi două ore de muncă trebuie să le execute şi bulgarii sau slovacii daca vor să meargă la cinematograf.

Potrivit studiului, în restul statelor europene preţul unui bilet la film variază şi până la 182 la sută. Astfel, dacă lituanienii plătesc în medie 3,62 de euro să vadă un film în Vilnius, în Helsinki (Finlanda) se plăteşte în medie 10,20 euro pentru un bilet.

La Madrid, în schimb, costul unei ieşiri la film este situat la o medie de 6,93 euro.

Cele mai ieftine cinematografe se află la Copenhaga (Danemarca), unde preţul unei intrări la cinematograf reprezintă echivalentul a mai puţin de jumătate de oră de lucru, adică  7 euro, la fel ca şi în Luxemburg sau Berlin (Germania).

În capitala daneză, Copenhaga, preţul mediu pentru un bilet de intrare este de 9,8 euro.

România este clasată pe primul loc în rândul celor 27 de ţări europene, având cele mai scumpe cinematografe şi cel mai mic salariu mediu brut pe economie.

În ce priveşte cinematografele 3D, Parisul este capitala cu cel mai ridicat preţ, cu o medie de 13 euro, faţă de numai 5,97 euro la Vilnius.

Studiul a fost realizat de organizaţia spaniolă Facua – Consumidores en Accion (Consumatorii în Acţiune), în funcţie de salariul mediu brut pe oră câştigat în fiecare stat european.

Foto: Shutterstock 

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge