Cele mai populare melodii la concursurile de talente

De Nicoleta Galeteanu pe

Pe lângă divertismentul pe care îl oferă, show-urile muzicale care ne-au acaparat cu totul în faţa televizoarelor, ne-au trezit în minte muzica pe care o ascultam în anii ’90.
Îţi mai aminteşti celebrele melodii pe care le ascultam la primele emisiuni muzicale de pe TVR? Noi am încercat să ni le amintim, aşa că te invităm să reasculţi mai jos încântătoarele refrenuri ale acelor ani, care se pare rămân şi astăzi la fel de populare, după mai bine de 15 ani.

It Must Have Been Love – Roxette

Este aproape imposibil să nu ştii măcar una dintre melodiile celei mai populare trupe ce a asigurat vreme de 10 ani playlistul amatorilor de concursuri.

„Joyride”, „Listen to Your Heart”, dar mai ales „It Must Have Been Love” sunt unele dintre cele mai sonore balade din toate timpurile, care, deşi au fost fredonate obsesiv la microfon, au trecut fără dubiu testul timpului.

I Drove All Night – Cyndi Lauper

Aproape că nu exista audiţie TV fără să ascultăm măcar o dată acest frumos hit căruia i-am învăţat involuntar versurile pe de rost.

Celebra melodie de dragoste (compus de Billy Steinberg şi Tom Kelly) a fost înregistrată prima dată în 1987 de John Waite, iar mai târziu a fost preluată de Pinmonkey şi Celine Dion, dar Cyndi Lauper a făcut-o cunoscută în toată lumea.

If Tomorrow Never Comes – Ronan Keating

Cântecul a beneficiat relativ târziu de un videoclip (cam tragic, credem unii) asta pentru că Ronan Keating s-a îndrăgostit – la fel ca mulţi artişti debutanţi – de piesa pe care, în urmă cu 20 de ani, celebrul solist country Garth Brooks o cânta pe scenă.

Melodia, preluată în 2002 de irlandez, a fost şi înainte fredonată cu patos pe scenele concursurilor televizate, iar de curând am auzit-o şi la „Vocea României”.

Je T’aime – Lara Fabian

Nu puţine participante şi-au testat rezistenţa coardelor vocale cu acest emoţionant hit intrepretat într-un stil sublim doar de Lara Fabian.

Vocea extraordinară a cântăreţei de origine belgiană, care, apropo, la anul va cânta în România, le-a pus la grea încercare pe acestea, căci „Je T’aime” nu este deloc o melodie uşor de intrepretat.

Unbreak my heart – Toni Braxton

Acesta este un alt cântec fermecător care ne înduioşa până la lacrimi de fiecare dată, chiar şi dacă o ascultam de două-trei ori într-o singură emisiune. Trebuie să recunoaştem că intrepretările tânguitoare şi plină de patimă erau uneori de-a dreptul covârşitoare.

Without You – Mariah Carey

Deşi artista nu a dispărut din peisajul muzical, din contră, hiturile sale moderne se se numără printre cele mai populare videoclipuri pe Youtube, tot şlagărele romantice lansate în ’95 au rămas în memoria fanilor. Asta şi pentru că, evident, melodiile sale nu erau omise sub nicio formă de niciun canal TV, post de radio, top muzical şi, desigur, de intrepretele de karaoke care visau la o carieră ca a divei.

I Will Always Love You – Whitney Houston

Interpretarea inconfundabilă a artistei, apreciată dintotdeauna pentru timbrul său vocal particular, nu le-a descurajat pe candidatele la concursurile muzicale să intrepreteze această minunată melodie, cântată de una dintre cele mai ascultate artiste ale anilor ’90.

În caz că nu ţi-o mai aminteşti, „Bodyguard” ar trebui să îţi spună ceva…

De asemenea, piesa „When You Believe”, pe care artista o cântă împreună cu Mariah Carey, a fost la rândul ei, nelipsită din playlistul concursurilor de talente.

Ironic – Alanis Morissette

Am ascultat-o de curând la „Vocea României” şi ne-am amintit cât de populară a fost această melodie la timpul ei.

Lansată în ’95, pe albumul „Jagged Little Pill”, piesa este de altfel, „imnul” care îi asigură cântăreţei faima internaţională, susţinută desigur şi de promovarea excesivă la show-urile muzicale.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro