Cele mai noi localuri din Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Perioada de criză din ultimul an a debarasat definitiv aproape 30 la sută din lanţul de cafenele şi restaurante din oraş. Însă, tot în acest an, numeroase localuri şi-au…
… aşezat mesele şi işi aşteaptă serviabil clientii.

Pentru că timpul rece nu ne ţine prea mult afară şi ne trimite repede la un ceai cald sau vin fiert, ne-am gandit să facem o trecere în revistă a celor mai recente cafenele inaugurate în acest an, fără vreo intenţie, insă, de a le facilita  promovarea.

Aşadar, dacă weekendul te gaseşte în oras şi vrei să îţi scoţi prietenii la taifas şi o cafea bună, sau să programezi o întâlnire de afaceri la început de săptămână, localurile pe care le-am găsit sunt pe toate gusturile şi poftele pretenţioase…

Inaugurat cu mare fast de vedete cunoscute ale showbiz-ului românesc, Miko Palace Cafe este primul restraurant-bistro cu preparate bio-ecologice. Preparatele servite aici sunt fasonate atât după specificul bucătariilor franceze şi italiene, cât  şi după gusturi asiatice. Însă, ceea ce îl scoate din tiparul localurilor deja existente, este atentia pentru sanatatea clientilor sai, unele meniuri fiind realizate sub îndrumarea nutriţioniştilor din centrele proprii, spun reprezentanţii Miko.

Astfel, meniul poate fi personalizat, iar bucătarii respectă raţiile calorice cerute de clienţi sau recomandate de nutriţionişti. În funcţie de preferinţe, poţi găsi aici atât preparate simple, cât şi mâncăruri deosebit de rafinate.
Decorul interior este inspirat din stilul anilor 1800, iar în spate se întinde o terasa care oferă clienţilor o ambianţă placută, fie ca beau cafeaua înauntru.
Restaurantul este situat în centrul oraşului, pe strada Nicolae Iorga, 19 bis.

Inspirată după numele personajului lui Francois Rabelais, cafeneaua Gargantua Cafe este un alt colţ de linişte, plasat  convenabil în parcul „Grădina Icoanei” şi inaugurat anul acesta. Micuţă, cochetă, înconjurată de flori şi verdeaţă, cafeneaua  este o alegere minunată pentru confort şi o soluţie potrivită unde să te sustragi de la agitaţia zilnică.

Dacă te-ai hotărât să şi mănânci, Gargantua te invită în restaurantul pe care îl ascunde uşor după barul cafenelei. Aici, atmosfera este elegantă, atât prin mobilier cât şi prin decoruri, fără a fi rece sau impersonală, cu canapele de catifea vişinie şi lumânări discrete care trimit umbre sfioase pe pereţi.

Inaugurat acum cateva luni, St. Patrick, patronul spiritual al Irlandei, reuşeşte să aducă pentru iubitorii de Irish drinking nights puţin din spiritul şi ospitalitatea irlandeza.
De la decoraţiuni la meniu, ultimul pub irlandez deschis în Bucureşti promite să creeze atmosfera din Dublin. Ca în toate pub-urile de acest tip, trebuie să fii îndrăgostit de Irlanda pentru a nu fi deranjat de muzică şi de decor.
Conceptul de noutate pe care îl aduce St. Patrick este cocktailul din bere, precum Beer Buster, Dark & Stormy, Trojan Horse,  Irish Russian, Irish Car Bomb, dar te poţi bucura, în acelaşi timp, şi de berea casei.

Designul respectă cât se poate de fidel autenticitatea pub-ului irlandez, cu mese zdravane de lemn şi canapele sobre, precum şi barul impresionant bine ancorat în mijloc. 
Pe lângă halbele spumoase cu bere, poţi găsi aici şi alte licori irlandeze, cum sunt Irish whisky sau Tullamore Dew, însă  poţi opta şi pentru o serie de cocktail-uri Irish: Drunken Leprechaun, Wild Patrick sau Bee’s Knee şi Sweet Sunrise.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2