Cele mai profitabile roluri din istoria filmului

De Nicoleta Galeteanu, pe

Actoria la Hollywood este una dintre cele mai profitabile meserii. Clasamentele recente situează câştigurile actorilor la aproape 80 de milioane de dolari pe an…
 … cum este cazul lui Leonardo DiCaprio, pe care actorul i-a obţinut fără fără prea mult efort.

A fost nevoie să joace în doar două dintre blockusterele verii – „Inception” şi „Shutter Island” – pentru a încasa suma colosală de 76 milioane de dolari.

Iată care sunt actorii care au jucat cele mai profitabile roluri din istoria filmului.

Tom Cruise – War Of The Worlds

După ce a dat lovitura cu „Top Gun” în 1986, Tom Cruise a ridicat ştacheta considerabil şi când a venit vorba de bani.

Din ’92, actorul cere peste 10 milioane de dolari pe film, însă chiar şi aşa pretenţiile actorului sunt mici comparativ cu banii pe care actorul avea să îi câştige cu seria de succes „Mission Impossible”. Aproape 80 de milioane de dolari îi intră în conturi din cele trei pelicule însă grosul îi vine cu „Războiul Lumilor” din 2005, de pe urma căruia câştigă 120 de milioane de dolari, căci actorul a cerut 20% din profitul final al producţiei.

Keanu Reeves – Matrix

„Matrix” a fost un succes din taoate punctele de vedere, dar mai ales pentru producători şi fireşte protagonist.

În 1999, pelicula a fost un adevărat blockuster, ce l-a adus pe Reeves pe culmile Hollywoodului, însă adevărata răsplata vine abia mai târziu. Cele două filme care au urmat după i-au crescut averea actorului cu peste 200 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă 100 de mil. dolari pe film.

Bruce Willis – The Sixth Sense

Invincibilul Bruce Willis a bătut şi el câteva recorduri şi nu cu clasicele sale filme de acţiune. Rolul psihologului Dr. Malcolm Crowe din pelicula „Al şaselea simţ” (1999) îi aduce actorului un onorariu de 98 de milioane de dolari. Măcar atât dacă tot nu a reuşit să ia niciun premiu… Filmul a fost nominalizat de şase ori la Oscar şi de două ori la Globul de Aur.
 

Johnny Depp – Pirates Of The Caribbean 4

Urmând lui di Caprio în topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori din lume, era de aşteptat ca Johnny să îngroaşe rândurile şi pe lista celor mai profitabile roluri din toate timpurile.   

Chiar dacă nu a fost extraordinar de bun, cel de-al patrulea film din seria „Piraţilor din Caraibe” a fost o reală comoară pentru producători şi actori.

Căpitanul Jack Sparrow i-a uşurat pe „piraţii” de la Disney de 55 de milioane de dolari… De prisos să mai spunem că şi de la „Alice în Ţara Minunilor” a luat 48 de mil. de dolari.

Harrison Ford – Indiana Jones

Veteranul actor a fost foarte inspirat să accepte propnerea de a-şi relua legendarul rol care l-a consacrat în lumea filmului.
Regizorul se pare că a dat de aur în Vestul Sălbatic. Pentru acest minunat rol, Harrison Ford a primit 64 mil. dolari, onorariu care l-a situat în 2008 pe primul loc în clasamentul Forbes, al celor mai bogaţi actori.

Will Smith – Hancock

Prinţul din Bel Air a continuat să o ducă regeşte şi după rolul simpatic din sitcomul anilor ’90.

Cu rolul dubios din tragi-comedia de acţiune „Hancock” din 2008, Smith se îmbăgăţeşte cu încă 63 de milioane de dolari.

Jack Nicholson – Batman (1989)

Rolul meorabil al Jokerului din filmul lui Tim Burton îi aduce actorului 58 de milioane de dolari acum mai bine de 20 de ani.

Tom Hanks – Angels and Demons

Ecranizare a controversatului roman scris de Dan Brown îi conferă lui Tom Hanks un rol excelent, aşa cum a fost şi cel din „Codul lui Da Vinci”, însă abia al doilea îi va răsplăti acestuia contribuţia sa remarcabilă, mai exact cu 48 mil. dolari.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!