Cel mai bine plătite actriţe din serialele TV în 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Tina Fey şi Eva Longoria sunt cele mai râvnite actriţe de producătorii de seriale, fiind pesemne şi cel mai bine plătite staruri de televiziune ale anului.
Actriţa din „30 Rock” şi „nevasta disperată” din serialul omonim au încasat cele mai mari onorarii din rândul colegelor de breaslă, câştigând într-un singur an nu mai puţin de 13 milioane de dolari fiecare, pentru filmarea celor câteva seriale ale producţiilor, potrivit topului anual realizat de publicaţia Forbes.

Prietenele Longoriei de platou intră şi ele în topul Forbes, deşi cu onorarii mai mici. Marcia Cross, actriţa roşcată din „Melrose Place”, a încasat 10 milioane de dolari pentru cele câteva episoade din sezonul 6 al serialului – fenomen „Desperate Housewives”, lansat în 2004.

Teri Hatcher, interpreta lui Susan Mayer în film, remunerată cu o sumă aproape de două ori mai mică decât salariul Evei Longoria, 9 milioane dolari, este în prezent a şasea cea mai bogată actriţă de televiziune din SUA, urmându-i în top Felicity Huffman, cu un salariu egal.

Detectiva din „Lege si ordine” Mariska Hargitay s-a clasat pe locul patru în topul Forbes. Actriţa a câştigat nu mai puţin de 10 milioane de doalri în ultimul an (mai 2010- mai 2011) de pe urma rolului din „Brigada specială”, în timp ce colega de meserie, Marg Helgenberger, din „CSI” şi-a rotunjit conturile cu o sumă similară.
 
Courteney Cox, „prietena” din „Friends”, care ne distrează de ceva vreme în serialul de pe AXN, „Cougar Town’s” a revenit nu doar în atenţia publicului, ci şi în statisticile Forbes, cu 7 milioane de dolari, clasată fiind pe locul 8. În aceeaşi situaţie financiară se prezintă şi doctoriţa din „Grey’s Anatomy”, Ellen Pompeo, răsplătită cu aceaşi sumă pentru rolul din îndrăgitul serial.

„Soţia perfectă”, Julianna Margulies se află pe locul 10 în topul celor mai bine plătite actriţe din televiziune, cu un onorariu de 6 milioane de dolari.

Actriţa, însă, are toate şansele să primească o mărire de salariu, după ce a câştigat premiul Emmy în acest an.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!