Alexandra Nechita şi alţi copii geniali

De Nicoleta Galeteanu pe

Oamenii de ştiinţă încă au dubii dacă geniile se nasc sau se formează pe parcurs, dar performanţele incredibile ale micilor genii ar putea aduce un răspuns la acestă dilemă.

De la Mozart şi Shirley Temple, copiii-minune continuă să uluiască şi astăzi lumea, spre admiraţia perplexă a adulţilor. Iar România nu duce lipsă de copii geniali. Micuţa Cleopatra Stratan şi-a disputat un loc fruntaş în topurile recente a copiilor – minune din lume, câştigând la doar trei ani un salariu de manager pe cântec.

Alexandra Nechita, pictoriţă la 2 ani

Alexandra Nechita este un alt geniu care a uimit lumea cu talentul său. Supranumită „Micuţa Picasso”, la doar 2 ani picturile sale fascinau artiştii consacraţi, iar la opt avea prima expoziţie în Los Angeles şi admiratori colecţionari printre care Andre Agassi, Celine Dion şi Charlize Theron.

Deşi s-a stabilit demult în Stalele Unite, ne asigură că dacă ar fi crescut în România ar fi făcut acelaşi lucru, dar poate la o scară mai mică, pentru că indiferent unde ar fi locuit, pictura este pentru ea un „refugiu perfect, un forum unde este liberă şi independentă”, ne mărturiseşte Alexandra.

Despre mitul inteligenţei native spune că succesul precoce nu este o magie, ci „o extensie a sinelui, este muncă asiduă, dedicaţie, voinţă, succes pe care îl găseşti când prioritatea de sine dispare, când te oferi vieţii într-un context mai complex şi mai global”.

Astăzi, la 24 de ani, se simte fericită şi provocată, dar mai ales mândră „pentru că este ea şi nu altcineva”. Ne mărturiseşte însă că îi este dor de mirosul de cozonac, de must, dar şi de copilăria de aici.

În rest, este un om cu o viaţă normală şi cu prieteni puţini dar adevăraţi.

Aelita Andre – expoziţii la doi ani

O altă pictoriţă faimoasă este Aelita Andre care, la fel ca Alexandra, la numai doi ani avea lucrări în galerii de artă.

Cu o poveste deja celebră în Australia, operele micuţei artiste au fost acceptate într-un muzeu fără ca directorul să ştie ce vârstă are autorul. După ce mai întâi picturile sale abstracte au apărut pe afişul vernisajului directorul a rămas şocat să afle că Aelita are doi ani.

Află şi alte poveşti uluitoare despre copiii geniali ai lumii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2