Ce obiceiuri comune au cei mai bogați oameni din lume

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 03 iunie 2016, 16:16

Cu toții visăm să ajungem bogați, să nu mai avem grija banilor, dar unele sfaturi primite din celor mai bogați oameni din lume nu par a ne ajuta prea mult. Poate obiceiurile lor banale ne pot ajuta să privim altfel lucrurile sau măcar să ne îmbogățim cultura generală.

  1. Cheltuiește mai puțin decât câștigă

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg este unul dintre cei mai bogați tineri din lume, este estimat că are o avere de peste 50 de milioane de dolari. Deși este putred de bogat are o garderobă simplă, ieftină și conduce o mașina de 20.000 de lire.  Zuckerberg nu cheltuie bani pe lucruri scumpe sau luxoase.

  1. Alege o casă modestă

Warren Buffet este un guru al investițiilor cu o avere de peste 60 de miliarde de dolari și încă trăiește în casa pe care a cumpărat-o atunci când nu era printre cei mai bogați oameni din lume. Casa lui a costat 21.000 de lire acum 50 de ani.

  1. Nu ai nevoie de 5 stele!

Azim Premji este unul dintre cei mai bogați idieni, cu o avere de peste 15 miliarde de dolari. Acesta călătorește la clasa economică și niciodată nu stă la hoteluri de 5 stele. Se spune că din zgârcenie, la nunta fiului său s-au folosit farfurii de unică folosință.

  1. Acceptă lucrurile gratuite!

Beyonce este una dintre cele mai bogate femei din lume cu o avere estimată la peste 260 milioane de dolari. Aceasta nu cumpără niciodată bijuterii, le poartă pe cele primite direct de la designeri.

  1. Mănâncă mai ieftin

Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea este unul dintre cei mai bogați suedezi, cu o avere estimată la peste 40 de miliarde de dolari. Ingvar este cunoscut pentru zgârcenia sa prin faptul că se îmbracă din magazinele second hand. Acesta își ia masa în magazinele Ikea, datorită prețurilor mici și datorită pliculețelor de sare și piper pe care le păstrează pentru acasă.

  1. Respectă lista de cumpărături!

Boone Pickens, un magnat al petrolului cu o avere de aproape de 1 miliard de dolari, respectă întotdeauna lista de cumpărături și poartă cu el doar bani cash pentru a nu fi tentat să cumpere mai mult decât are nevoie.

  1. Cumpără doar ce ai nevoie!

Steve Jobs, fondatorul Apple se pare că refuza să-și cumpere haine, chiar dacă îi era frig.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!