Ce înseamnă când ți se văd tendoanele pe antebraț

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 06 aprilie 2022, 17:44
Corpul tău te poate învăța foarte multe lucruri despre strămoșii tăi. Vezi ce înseamnă dacă ți se văd tendoanele atunci când atingi degetul mic de degetul mare de la mână.

Când îți analizezi corpul, vei găsi părți de care nu ai nevoie, dar sunt acolo pentru că le-au fost utile strămoșilor tăi. Așa se întâmplă cu tendoanele de la mână. Întinde antebrațul în fața ta, pe o suprafață plană, și încearcă să unești degetul mic de cel mare. Dacă observi că se umfla o venă în acea zonă, înseamnă că ai un mușchi vestigial în antebraț. Se mai numește musculus palmaris longus sau mușchiul palmar mic și este un mic tendon care lipsește la aproximativ 15% din populația lumii, potrivit blog.auntyacid.com. Poate lipsi la un singur braț sau la ambele, fără, însă, a slăbi puterea mâinilor tale. Nu are, de altfel, niciun rol, iar chirurgii obișnuiesc să taie acest tendon pentru a-l folosi la operații estetice. Acest mușchi se găsește mai ales la speciile de maimuțe care se folosesc de brațe pentru a se mișca.

mana tendoane

Alte lucruri pe care nu le știi despre corpul uman

Corpul uman este fascinant, iar dacă îl cunoști îndeaproape, îți este mai ușor să ai grijă de el. De exemplu, știai că toți copiii se nasc cu ochi albaștri? Această situație are legătură cu cantitatea de melanină pe care o au nou-născuții în organism și care crește la scurt timp după naștere. Melanina este un pigment și cu cât se regăsește într-o cantitate mai mare, cu atât mai închise la culoare vor fi pielea, părul și ochii tăi.

Citește și: Ce boli ascund zgomotele pe care le face corpul tău

Când te trezești dimineața, ești cu 1 cm mai înaltă decât în momentul în care te dai jos din pat. Coloana are 33 de vertebre care se suprapun pentru a crea o singură structură și a te ajuta să te miști. Cele 33 de vertebre sunt împărțite în 5 regiuni diferite: cervicală, dorsală, lombară, sacrala și coccigiană. Vetebrele sunt separate de discuti ce îți permit să te miști și să fii flexibilă. În timpul nopții, coloana nu este afectată de presiunea exercitată de greutatea corpului, astfel că discurile se relaxează și se întind.

Când dormi într-o cameră rece, riscul de a avea un coșmar crește considerabil. Cercetătorii nu știu exact care este explicația pentru acest fenomen, dar dacă visezi urât, încearcă să reglezi temperatura din camera ta.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!