Ce faci cu cea mai bună carne? Pregătești cea mai bună mâncare!

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 mai 2021, 15:05

Atelierul de cooking propus de Selgros și Chef Cezar pe pagina www.unica.ro în luna noiembrie 2013 a incitat multe iubitoare ale gastronomiei să se înscrie în rândul celor ce apreciază calitatea și originalitatea.
Din 18 noiembrie până în 2 decembrie au durat înscrierile în concursul ce avea să desemneze, prin tragere la sorți, 5 fericite câștigătoare care, însoțite de o prietenă sau un prieten, să participe la un atelier de cooking înainte de Craciun.

Într-o geroasă zi de 18 decembrie, când toți ne schițam în minte scrisorelele către Moș Crăciun, Chef Cezar a devenit gazda celor 10 la Studio Kuxa, în București.
Selgros a aprovizionat locația cu produsele sale recunoscute pentru savoare și prospețime, cu șorțuri de bucătărie, mănuși termorezistente și alte surprize pentru participanți.
Așa cum îi stă în obișnuință, Chef Cezar a animat atmosfera atât cu glume cât și cu pasiunea sa pentru gastronomie. Trucuri, ponturi, metode facile și o simfonie de gust și culoare, cam de asta au avut parte în cele 3 ore de desfășurare ale atelierului de cooking cei prezenți.
Rețetele preparate cu mare îndemânare de Chef Cezar și ucenicii săi învățăcei au fost:
Tartar cu somon afumat și proaspăt, cu coroana de castraveți, ouă de prepeliță și icre roșii (pentru 2 porții)

– Somon file 110 g
– Ulei de măsline 10 g
– Suc lime 5 ml
– Somon afumat 50 g
– Usturoi 1.5 g
– Icre somon 4 g
– Piper 1 g
– Ou prepeliță 2 buc
– Capere fruct 5 g
Chives 5 g
– Castravete verde 25 g
– Pătrunjel verde 5 g
– Dressing sherry 10 ml
– Maioneză cu anchois 20 g
– Roșii 100 g

Mod de preparare
Legumele și verdețurile se igienizează. Roșiile se concasează, se separă pielițele și semințele. Se mixează, se adaugă uleiul de măsline și maioneza cu anchois, se strecoară prin sita fină, acesta fiind dressingul, preparat în avans. Somonul se taie cubulețe, se asezonează cu suc de lime, sare și piper. Se amestecă verdețurile asortate, castravetele și usturoiul tăiate cubulețe. Oul de prepeliță se fierbe cleios. Se ține la rece până în momentul montării, ce se realizează cu ajutorul unui inel de patiserie. Se servește cu dressingul preparat, oul cleios, capere și icrele de somon.

Piept de rață cu sos de ciocolată neagră, fructe de pădure, piure de păstârnac și sparanghel (pentru  4 porții)

– piept de rață-400 gr
– ulei de măsline-100 gr
– unt-50 gr
– cimbru verde, salvie verde, rozmarin verde-câte 3 gr
– ciocolată neagră peste 70%-100 gr
– supă de pasăre-200 gr
– vin roșu-100 ml
– cognac Metaxa- 50 ml
– zahăr caramel-10 gr
– păstârnac-300 gr
– cartofi-100 gr
– ceapă echalotte-25 gr
– fructe de pădure mixte-100 gr
– sparanghel-100 gr
– smântână lichidă-100 gr
– sare,piper
– unt cu trufe-50 gr

Pentru piure, se pune păstârnacul într-o cratiță mică împreună cu laptele sau smântâna lichidă și se asezonează. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se dă focul mai mic și se lasă să clocotească 10-15 minute, până se înmoaie păstârnacul. Se pasează totul într-un robot de bucătărie, apoi se adaugă untul. Se trece piureul printr-o sită cu ochiuri mici, pentru a îndepărta eventualele părți nepasate și la final se adaugă untul cu trufe.
Pieptul de rață se crestează, se aromatizează cu plantele verzi. Se rumenește în ulei de măsline și la final unt. Se flambează cu cognac pentru un plus de aromă. Se introduce la cuptor 190 °C timp de 10 minute.
În tigaia în care s-a rumenit rața se adauga ciocolata neagră, puțin vin roșu, zahărul caramel până vor capata consistență . Se condimentează și sosul este gata.
Fructele de pădure se trag la tigaie cu puțin cimbru verde 25 secunde.
Sparanghelul se blanșează și se reîncălzește la servire.
Se montează pe farfurie, cât mai estetic, felii de rață, piure de păstârnac, sparanghel și fructe de pădure.
Ce faci cu cea mai bună carne? Pregătești cea mai bună mâncare!

Cheese cake cu stafide și dulceață de lămâi și portocale
Ingrediente
Crustă:
-250 gr biscuiţi digestiv , zdrobiți
-30 gr zahăr
-85 de gr unt topit
Umplutură:
– 300 gr cremă de brânză, la temperatura camerei
– 200 gr ricotta
– 3 ouă
– 50 gr zahăr
-50 ml suc lamaie
-240 ml frisca batuta
Dulceață:
-lamâi 500 gr
-portocale-500 gr
-zahăr-100 gr
-stafide blonde-50 gr
Cojile de citrice se taie cuburi sau jouliene și se opăresc. Se clătesc cu apă rece și se fierb în siropul de zahăr. Când capătă consistență, se adauga stafidele. Se lasă la rece până în momentul servirii.
Decor
-mango tăiat fâșii-100 gr
-zmeură proaspată-50 gr
-mentă-5 gr
-sau opțional, fructe de pădure
Mod de preparare
Biscuitii sfărâmați se amestecă cu untul topit și  zahăr și se vor presa cu mâna într-o formă rotundă într-un strat de 1 cm. Se lasă la rece cât timp se prepară umplutura: crema de brânză se amestecă cu ricotta, zahăr, ouăle , sucul de lămâie și la final frișca bătută. Această compoziție se toarna în forma cu baza de biscuiți si se coace timp de 45 minute. Se lasă să se răcească. Se servește cu dulceața de citrice.
Ptr decor, se pot așeza felii de mango și zmeură sau  fructe de pădure și mentă.

Poftă bună!
Ce faci cu cea mai bună carne? Pregătești cea mai bună mâncare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!