Ce colinde ascultăm de Crăciun?

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Miercuri, 18 decembrie 2019, 15:45

Vânzarile albumelor de colinde cresc considerabil în aceasta perioadă. Cele mai cunoscute case de producţie s-au grăbit încă din noiembrie să lanseze…
… sau reediteze albume cu colinde tradiţionale şi cântece de iarna, în interpretari cât mai variate. Prin urmare, luna decembrie se anunţă bogată în colinde şi concerte de Crăciun.

Artişti consacraţi precum Ducu Bertzi, Ştefan Bănică, Andra sau trupa Talisman sunt doar câteva nume ale muzicii românesti care au pregătit deja cadourile pentru fanii lor. Daruri de Crăciun, mai puţin aşteptate, vin şi de la artişti care nu mai sunt printre noi, astfel, cei care au îndrăgit-o pe Laura Stoica pot sa îi asculte melodiile la care aceasta a lucrat.
„Un Crăciun cu Ştefan Bănică” este prima invitaţie de Sărbători a artistului, fiind şi primul care dă tonul colindelor de Crăciun.

Deşi are agenda plină de spectacole, Ducu Bertzi a reuşit şi în acest an să găsească timp şi pentru înregistrări. „Colinde, colinde” este cel de-al doilea album de acest gen din carieră sa alături de compoziţii proprii şi instrumentele autentice populare sau melodiile vechi şi noi.

În ajunul Sărbătorilor de iarnă, trupa Talisman îşi lansează albumul „Colinde” cu 10 melodii deja cunoscute.

Şi Analia Selis va lansa noul album de colinde, intitulat „Cântece de Craciun pentru cei mici si cei mari”, urmând să susţină şi un concert pe 13 decembrie, la Sala Radio. Lansarea albumului va avea loc pe 4 decembrie, la librăria Humanitas Kreţulescu.

Aurel Moldoveanu se alătură artiştilor care completează buchetul de piese de Crăciun, cu albumul „Cântec de Craciun”, precum şi seria evenimentelor din Bucureşti.

O ediţie reeditată Media Pro Music, în urma succesului înregistrat anul trecut, albumul „Vis de iarnă” al Andrei se va regăsi şi în acest an în magazine.

Primul album de colinde conţine 10 melodii dedicate acestei perioade, colinde tradiţionale românesti, dintre care „Sus la poarta Raiului” sau „Moş Crăciun”, precum şi melodii internaţionale „Silent night” sau „All I want for Christmas is you”.

Şi micuţa artistă talentată, Cleopatra Stratan, oferă un material special înregistrat pentru Sărbători, „Colinde Magice”.

Roton vine cu o surprinza pentru cei care ascultă muzică bună. „Vino” este un album semnat Laura Stoica. Materialul conţine 10 piese la care artista a lucrat, dar pe care, din păcate, nu a mai apucat să le lanseze.

De asemenea, casa de discuri lansează şi o compilaţie cu colinde populare, interpretate de Nicolae Furdui Iancu, Dinu Iancu Sălăjanu şi Valeria Peter Predescu. Aceştia te vor încânta cu „Cele mai frumoase colinde populare românesti” (vol II) şi „Essential Christmas”.

Nu în ultimul rând, Raluca Moianu şi Alina Dimitriu promit să împărtăşească „Povestea cântecelor de Crăciun”. Discul este o îmbinare între un audiobook şi o compilaţie muzicală şi conţine 12 dintre cele mai ascultate melodii de Crăciun, precum şi povestea fiecărui cântec.
Jingle Bells, Silent Night, The Christmas Song, Let it snow sunt doar patru dintre cântecele aflate pe disc în interpretări memorabile: Frank Sinatra, Mahalia Jackson, Nat King Cole sau Dean Martin.

Aşadar, dacă îţi plac colindele şi melodiile cântate în preajma Crăciunului, care îţi aduc aminte de Sărbătorile din copilărie şi bradul împodobit, ai de unde alege.

Iată mai jos o listă cu preţurile pe care le găseşti la Diverta:

Cleopatra Stratan – „Colinde Magice”,23.28 lei
Ştefan Bănică – „Un Crăciun cu Ştefan Bănică”, 18.90 lei
Various Artists – „Cele mai frumoase colinde populare romaneşti”, 19.65 lei
Various Artists – „Essential Christmas, 66.89 lei
Artis Voice Quartet – „Colinde de Crăciun”, 14,11 lei
Jukebox – „Christmas Songs”, 17,62 lei
Ştefan Hruşca – „Iarasi flori dalbe”, 19,24 lei
Andra – „Vis de Iarnă”, 19,60 lei

Foto: Shutterstock

Vezi și: Versuri colinde de Craciun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!