Ce fel de bărbat ți se potrivește în funcție de înălțime

De Amelia Matei, pe
Conform unui studiu, mariajele cele mai fericite sunt cele în care există diferențe mari de înălțime. Cu alte cuvinte dacă soția este mai scundă, iar bărbatul mai înalt și căsnicia este una de durată. Ce legătură există între fericirea în cuplu și înălțime și greutate? Se pare că una foarte mare.

Pentru femeile scunde (1,40m-1,60m)

Potrivit cercetării efectuate de cercetătorii sud-coreeni, cu cât bărbatul este mai înalt, cu atât femeia este mai fericită, ceea ce înseamnă că acesta este tipul de partener cel mai potrivit pentru femeile scunde. Un bărbat înalt este asociat de către o femeie scundă cu forța, vigurozitatea, și deci, cu siguranța de care ar avea nevoie.

Citește și: Soțul s-a trezit cu amanta și copilul lor la ușă. Reacția soției, de milioane

Același lucru este valabil și pentru femeile scunde, dar supraponderale: simt nevoia de protecție, iar un bărbat înalt și puternic le-ar  putea-o oferi. Pe de altă parte, studiile arată că și bărbații înalți preferă minionele, tocmai din dorința de a-și manifesta nevoia de a proteja. Aceștia au mai multă încredere în ei și, se pare, și salarii mai mari, după cum indică o altă cercetare, realizată de mai mulți profesori de la Universitatea din Florida.

Pentru femeile de înălțime medie (1,65-1,70m)

Femeile cu înălțime între 1,65 și 1,70, adică medie, sunt compatibile cu bărbații înalți. Chiar dacă nu este o diferență uriașă de înălțime, totuși una există, ceea ce face ca argumentele modelului expus mai sus să fie valabile și în cazul de față.

Pentru femeile înalte (1,70m-2,00m)

Majoritatea femeilor se nasc cu instinctul matern, care se manifestă extrem de puternic la maturitate. Pentru unele dintre ele acesta este resortul care le determină să facă alegeri în dragoste. Cele mai înalte dintre urmașele Evei aleg bărbații de aceeași înălțime, tocmai pentru a nu ”da” rău în ochii celorlalți, când, de fapt, lor li se potrivesc, susțin studiile, bărbații mici de statură. Și asta nu doar pentru că sentimentul de protecție este mai intens și, deci și atașamentul. La rândul lor, bărbații scunzi care preferă femeile înalte denotă mai multă încredere în ei, datorită aspirațiilor… ”înalte”. Și știm cu toții că încrederea în sine este cel mai puternic factor de atracție.

Citește și: Doar de trei lucruri are nevoie de la tine. Fă-le, și te va iubi toată viața

Din punct de vedere psihologic, aceste compatibilități, care pentru unii ar putea părea bizare, se referă la dorința intrinsecă a fiecăruia dintre noi de a cuceri o ”forță intimidantă”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!