Câţi bani câştigă un campion olimpic, în funcţie de ţara din care provine

De Mihaela Dobre, pe
În lumea sportului, cu cât eşti mai bun cu atât eşti mai bine plătit. Nu este cazul însă şi la Jocurile Olimpice, unde, spre exemplu, un sportiv medaliat cu aur din Singapore este plătit de 30 ori mai bine decât un campion olimpic din SUA.

Citeşte şi – Jocurile Olimpice. Nadia Comăneci, despre Cătălina Ponor: ”A cărat o țară la un singur aparat!”

Pe lângă faima şi gloria care o aduce unui sportiv, o medalie are sau nu şi valoare în bani. Singapore este ţara care oferă cele mai generoase recompense financiare medaliaţilor olimpici: 734.000 de dolari pentru aurul olimpic, 367.000 dolari pentru medalia de argint şi 183.500 dolari pentru medalia de bronz.

La polul opus se află Marea Britanie, ţară care oferă medaliaţilor săi de la Rio doar câte un ursuleţ de pluş ca amintire, dar şi Croaţia şi Norvegia, care nu au prevăzut niciun premiu material sau financiar pentru cei care câştigă medalii la Olimpiadă.

Italia va plăti 150.000 de euro pentru o medalie olimpică, Rusia 135.000 de dolari, Franţa oferă 50.000 de dolari, Germania doar 19.500 de dolari, în timp ce Spania răsplăteşte un sportiv pentru fiecare medalie de aur cu 90.000 euro, 45.000 euro pentru argint şi 30.000 de euro pentru o medalie de bronz.

Sportivilor americani, o medalie de aur le aduce un câştig de 20.000 de dolari, iar campionii olimpici din Australia vor primi suma de doar 240 de dolari.

În România, câștigătorul unei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro va fi premiat cu până la 70.000 de euro de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român. De asemenea, toţi sportivii români care vor obţine medalii la Olimpiadă vor fi recompensaţi de Renault cu câte o maşină din ediţia specială Olimpic.

Citeşte şi – Dietă de campion! Ce mănâncă Simone Biles, gimnasta fenomen de la Jocurile Olimpice

Foto – Hepta
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!