Cât costă o vacanţă la Disneyland Paris

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cu tracţiuni incredibile, personaje de basm şi numeroase alte distracţii, parcurile Disneyland nu sunt doar bucuria copiilor. Milioane de turişti de toate vârstele vizitează an de an…
 … indiferent de sezon, atracţiile uluitoare ale celor mai distractive parcuri din lume.

Dacă nu ai ajuns până acum la Disneyland, iată cât te costă o vacanţă în lumea basmelor la Disneyland Paris!

Oferte la biletele de avion

Dacă nu vrei să conduci maşina trei zile până acolo, un bilet de avion chiar şi cumpărat în regim de „urgenţă” este o alegere mult mai inspirată. În plus, poţi beneficia de oferte bune în această perioadă de extra sezon când, pentru un biletele de avion spre Paris plăteşti începând de la 155 de euro, tur – retur, cu Austrian Airlines.

Fireşte, preţurile diferă de la o companie la alta (163 euro la Lufthansa sau 174 – 180 de euro la Tarom), dar poţi verifica şi alte promoţii ale companiilor.

Pe de altă parte, pregăteşte-te să cheltuieşti ceva mai mult pe ruta Paris – Disneyland şi înapoi. Transportul urban se numără printre cele mai costisitoare servicii în Paris.

Cea mai ieftină şi mai rapidă variantă de transport către Disneyland sunt trenurile RER, pe care le poţi lua de la aeroporturile principale – Charles de Gaulle (Roissy), Orly sau Beauvais -, dar şi din staţiile adiacente din oraş. Tot aici găseşti bilete de transport, abonamentele „Visiting Paris” fiind însă cele mai avantajoase dacă ai în plan o şedere de minim 5 zile. Abonamentul dispune şi de reduceri de 15%- 25% la hoteluri sau la plimbările cu vaporaşul pe Sena.

Cazare, şi mai ieftină şi mai scumpă

Cazarea în apropierea parcului de distracţii sau la hotelurile Disney este destul de scumpă – în medie 100 de euro pe noapte – dar poţi înnopta în Paris, unde preţurile sunt mult mai accesibile.

La un hotel de două stele, aflat aproape de centrul oraşului, preţul pentru o noapte de cazare începe de la 25 de euro şi ajunge la 53 de euro, în funcţie de serviciile dorite. Sau poţi căuta pensiunile sau hostelurile din oraş, unde preţurile sunt şi mai mici, începând şi de 18 euro pe noapte.

Restaurante cu happy hour

După ce ai calculat banii pentru deplasările în oraş, şi mâncarea te va costa ceva dacă preferi să mănânci la restaurant. O prăjitură gaufre costă 4 euro, o porţie de clătite 8,5 euro, iar pentru o pizza plăteşti aproape 14 euro.

Daca vrei să ai parte de un dejun french, scoţi din buzunar 6 euro, 4 euro pentru un espresso dublu sau un ceai şi 2 euro pentru un croisant.

Pentru specialităţi franţuzeşti, restaurantele pariziene te aşteaptă cu servicii „happy hour” accesibile, unde pentru un meniu complet (aperitiv, preparate calde, desert) costă între 20 şi 32 de euro.

Francezii însă obişnuisc să mănânce pe stradă, aşa că nu ezita să iei cu tine sandvişuri în zilele în care ai mult de vizitat.

Află din pagina următoare cât costă distracţia în parcurile Disney.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!