Iată câştigătorii la BRIT Awards 2011!

De Nicoleta Galeteanu pe

Take That, rapperul Tinie Tempah şi canadienii de la Arcade Fire au dominat topul câştigătorilor premiilor muzicale BRIT Awards 2011, anunţat marţi seară la O2 Arena din Londra.

După 17 ani de la prima lor nominalizare, în 1993, Take That a revenit spectaculos în peisajul muzical, odată cu întoarcerea lui Robbie Williams, atât prin show-ul extraordinar din deschiderea galei, cât şi în evidenţa celor mai importante premii muzicale britanice, desemnat fiind „cel mai bun grup britanic”.

Câştigătorul – surpiză al galei Grammy, grupul rock Arcade Fire şi-a disputat la rândul său două dintre cele mai importante premii Brit Award, la categoriile „cea mai bună trupă internaţională” şi „cel mai bun album internaţional”, cu materialul discografic „The Suburbs”.

Cel mai bun album britanic a fost desemnat „Sigh No More”, al grupului de folk-rock Mumford & Sons care au reuşit să le „sufle” trofeul disputat şi de Take That şi Tinie Tempah.

Rapperul, considerat o revelaţie printre artiştii de mainstream, nu a rămas însă nepremiat. Acesta a câştigat două premii la categoriile „cel mai bun artist debutant britanic” şi „cel mai bun single britanic”, cu piesa „Pass Out”.

Nici Rihanna şi Justin Bierber nu au mai fost omişi de această dată, premiaţi pentru perfomanţele internaţionale şi respectiv pentru „cel mai bun artist debutant internaţional”.

Trofeul BRIT Awards 2011 pentru „cel mai bun cântăreţ internaţional” i-a revenit lui Cee Lo Green, în timp ce cântăreaţa de folk Laura Marling (21 de ani) a triumfat la categoria „cea mai bună cântăreaţă britanică”.

La categoria masculină, desemnat drept „cel mai bun cântăreţ britanic” a fost rapperul Plan B, iar premiul criticilor de specialitate i-a revenit în acest an lui Jessie J, cel mai recent cântăreţ pop britanic.

Vezi câştigătorii Brit Award 2011 în galeria foto de mai jos.

Foto: Hepta.ro, NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro