Lectură obligatorie: 10 cărţi de Mario Vargas Llosa

De Nicoleta Galeteanu pe

Laureat în acest an cu premiul Nobel pentru literatură, Mario Vargas Llosa nu este „doar” unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani, ci şi om politic.
Eşuând în lupta pentru candidatura la preşedinţia ţării natale, Peru, Mario Vargas Llosa reuşeşte în schimb să surprindă implacabil prin opera sa literară.

Iată 10 dintre cele mai apreciate cărţi ale scriitorului Mario Vargas Llosa, pe care le găseşti în seria de autor publicată de editura Humanitas.

Băieţii şi alte povestiri

„Şefii”, primul dintre cele două volume cuprinse în „Băieţii şi alte povestiri”, este şi lucrarea ce marchează debutul oficial ca prozator, în care poţi descoperi povestiri scrise de adolescentul Mario Vargas.

După zece ani, acesta publică cea de-a doua parte a lucrării, „Băieţii”, cu un subiect curios, inspirat dintr-o ştire şocantă citită într-un ziar: într-un sat din Anzi, un câine castrează un nou-născut. Cartea costă 26 de lei.

Scrisori către un tânăr romancier

Cum devii scriitor? Ce mecanisme imperioase te impulsioneaza în această vocatie? Ce trebuie sa ai şi ce anume poţi învăţa de la marii scriitori?

O culegere de lecţii magistrale despre arta de a scrie romane, construită sub forma a unsprezece scrisori catre un personaj imaginar, cartea ne face martori la întreg procesul creaţiei pe care îl transformă pe autor dintr-un ucenic, într-un maestru al literaturii. (Preţ: 23 lei)

Mătuşa Julia şi condeierul

 
La Radio Panamericana, un tânăr redactor de ştiri temperează gustul pentru catastrofe al colaboratorului să şi se îndrăgosteşte de o mătuşă prin alianţă, Julia. El are 18 ani, e student la Drept şi scrie scenarii care ajung la coş. Ea are 32 de ani, e boliviană şi proaspăt divorţată.

Cu un umor fascinant, Vargas Llosa îşi dezvăluie relaţia cu propria sa mătuşă, Julia Urquidi Illanes, într-un roman savuros şi năvalnic, lipsit de prejudecăţi inutile. (Preţ: 32 lei)

Pantaleon şi vizitatoarele

 
Tara ii cere căpitanului Pantaleon Pantoja să devină proxenet. Este trimis într-un orăşel în jungla amazoniană, unde soldaţii violează femeile, un predicator îi convinge pe locuitori să crucifice insecte şi găini. Totul este un haos iar el trebuie să pună lucrurile în ordine.

Volumul este o satiră spumoasă la adresa fanatismului religios şi militar, ecranizată cu succes de două ori. (Preţ: 36 lei)

Rătăcirile fetei nesăbuite

Primul roman autentic de dragoste, terminat la 70 de ani, „Rătăcirile fetei nesăbuite” vorbeşte despre bucuria si dezamăgirile unei iubiri clandestine, care se petrece pe parcursul a 40 de ani.

În vara lui 1950, Ricardo se îndrăgosteşte de Lily. Însă, o pierde şi o regăseşte, mereu sub alt nume şi în auspicii mereu neportivite. În fond, ea nu este decât o aventurieră nesăbuită, convinsă că întâlnirile lor se întâmplă doar din fantezie…
(Preţ: 38 lei)

Vezi şi alte cărţi din seria de autor pe care ţi le recomandăm. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2