Care este cel mai așteptat moment de la Comic Con 2022. Interviu cu Andra Vasile, PR Manager Comic Con

Ultimul update Vineri, 26 august 2022, 15:09

Au mai rămas doar câteva zile până la debutul unei noi ediții Comic Con la București. Fanii se pot bucura în curând de cel mai mare eveniment dedicat pasionaţilor de filme, seriale, jocuri, benzi desenate, cosplay și nu numai din centrul și estul Europei.

Andra Vasile, PR la East European Comic Con și organizator al evenimentului, ne-a spus care sunt noutățile ediției din acest an și ce activități nu trebuie ratate.

Ce noutăți aduce ediția de anul acesta a Comic Con?

Ca în fiecare an, lucrăm intens astfel încât să oferim cea mai bună experienţă de până acum.
Noutăţile sunt, în primul rând, cei 7 actori invitaţi, care au făcut parte din distribuția unor seriale şi filme foarte populare cum ar fi Vikings, Lucifer, Spartacus, The Witcher, The Crown, The Hobbit sau Pirates of the Caribbean. Este vorba despre actori ca Lavi Inbar (Lucifer, Prison Break), Kevin McNally (Pirates of the Caribbean, Doctor Who), Graham McTavish (The Hobbit, House of the Dragon, The Witcher, Lucifer), Ross Marquand (Avengers, The Walking Dead, What If…), Simon Merrells (Spartacus, Lord of The Rings: The Rings of Power), Lucy Martin (Vikings) și Clive Standen (Vikings). Aş vrea să subliniez că vom avea şi 2 actori din cele mai așteptate serii ale toamnei: Graham McTavish din House of the Dragon şi Simon Merrells din Lord of the Rings: The Rings of Power.

Mai mult, HBO Max îşi va promova noul serial House of the Dragon printr-un stand special cu elemente de recuzită inspirate de universul creat de George R.R. Martin care nu trebuie ratat.
De asemenea, o altă noutate este că anul acesta vom avea şi cea mai mare degustare de
ceaiuri japoneze organizată împreună cu Hario Europe şi sprijinită de Ambasada Japoniei la Bucureşti.
Nu vor lipsi, desigur, Aleea Artiştilor, zona de gaming, zona de târg în care vizitatorii pot găsi o gamă foarte mare de merch inspirat din pop culture şi multe alte surprize pe care vă invităm să le descoperiţi anul acesta la Comic Con

Care este cel mai așteptat moment, punctul culminant al Comic Con 2022?

Punctul de atracţie cel mai mare este, desigur, posibilitatea de a-ţi întâlni actorul preferat. Fanii pot participa la sesiuni de Q&A cu ei, se pot fotografia individual şi pot obţine autografe personalizate. De fiecare dată, actorii invitaţi au fost foarte calzi şi prietenosi şi sunt convinsă că şi anul acesta vor fi la fel.

Un alt punct de interes este concursul de cosplay. Cosplay este o combinaţie între “costume” şi “play”, aşadar pe lângă să te îmbraci în hainele personajului preferat, trebuie să îl şi interpretezi. Este fascinant să vezi cât de ingenioase sunt costumele, multe dintre ele sunt create manual, iar pasionaţii investesc multă muncă şi atenţie pentru detalii. În plus, modul în care îşi
intră în rol, le imită gesturile, tonul, le folosesc expresiile cele mai cunoscute, chiar îţi dau impresia ca acel personaj a coborât din ecran şi a căpătat viaţă.

Este 2022 anul cu cei mai mulți participanți la Comic Con? Cum arată 2022, din punct de vedere al reacției publicului, comparativ cu alți ani de Comic Con? In ce fel a influențat pandemia apetitul publicului pentru asemenea evenimente-fenomen?

De la prima ediţie până în prezent, numărul participanţilor a crescut constant. De exemplu, la prima ediţie din 2013 am avut în jur de 9300 de vizitatori, iar în 2019 am depăşit borna de 50.000. Ne aşteptăm, desigur, să creştem şi în 2022. Pandemia ne-a afectat aşa cum a afectat întregul ecosistem cultural. Din păcate, efectele pandemiei, chiar daca acum sunt ridicate restricţiile, continuă prin creşterea costurilor, de la bilete de avion la orice alt element logistic. Însă, noi mergem mai departe şi sperăm ca în viitorul apropiat să putem avea parte de cât mai multă stabilitate astfel încât să putem oferi publicului evenimente tot mai spectaculoase.

Ce crezi ca au în comun fanii Comic Con din întreaga lume?

Pasiunea pentru poveşti, aş spune. Ataşamentul faţă de personaje, fascinaţia pentru universurile atât de bine create de scriitori, scenarişti, regizori sau autori de bandă desenată, dorinţa de a face parte din acel univers, de a aparţine şi de a te conecta cu oameni asemănători cu tine.
Comic Con-urile din toată lumea reuşesc să creeze acest context care îi aduce pe fani
împreună, care faciliteaza întâlniri cu actorii care dau glas personajelor preferate, cu cei care creează aceste poveşti sau le pun în scenă. Este o lume minunată în care recomandăm tuturor să pătrunda cel puţin o dată.

Cat a durat pregatirea ediției de anul acesta? Au existat momente dificile, în ceea ce privește organizarea? Daca da, cum le-ati depasit?

De la finalul unei ediţii, ne pregătim deja de următoarea. Cel mai greu a fost gestionarea efectelor pandemiei, situaţia geopolitica care au dus la creşterea neaşteptat de rapidă a preţurilor. În special, după ediţia de anul trecut care s-a desfăşurat sub auspiciile pandemiei, în care ne-am confruntat cu limitarea numărului de participanţi, restricţiile privind accesul pe bază de vaccin sau test şi altele, ne-am fi dorit să revenim la condiţiile din 2019, nu să ne confruntam cu noi obstacole.

Cum e sa gestionezi comunicarea si promovarea unui eveniment cu o asemenea anvergura? Care au fost cele mai mari provocări?

Eu mă ocup de comunicarea Comic Con România de la ediţia a doua care a avut loc în 2014. Cred că în primele ediţii m-am confruntat cu o provocare, aceea de a explica cât mai clar şi în cuvinte cât mai puţine, un eveniment atât de complex şi amplu precum Comic Con. Prima ediţie, după cum spuneam, a avut loc în 2013 şi a fost primul eveniment de acest gen organizat vreodată în România. Însă, în timp, pe măsură ce au crescut şi notorietatea acestuia şi, bineînţeles, şi numărul de participanţi, a devenit deja din ce în ce mai uşor să le relatăm oamenilor despre ce e vorba si ce pot face la Comic Con.

Care este cel mai așteptat moment de la Comic Con 2022. Interviu cu Andra Vasile, PR Manager Comic Con

Care este personajul tău preferat, de la Comic Con, anul acesta?

Mi-e greu să aleg, am mai mulţi favoriţi. Sunt fană a universului Game of Thrones şi am fost foarte entuziasmată la apariţia primului episod din prequel-ul House of the Dragon. Aşa că abia aştept întâlnirea cu Graham McTavish care îl joacă pe ser Harrold Westerling, lord commander şi protector al personajului principal, prinţesa Rhaenyra Targaryen.

Ce te-a amuzat cel mai tare, de-a lungul istoriei Comic Con, în Romania? Ce te-a emoționat într-un fel pe care nu-l poți uita?

O întâmplare amuzantă a fost atunci când a venit Jason Momoa, în 2014, şi se plimba
pur şi simplu ca un vizitator obişnuit printre standuri, stând de vorbă cu expozanţii, ba chiar şi-a făcut şi o poză pe Tronul de Fier, tronul original folosit în primul sezon din Game of Thrones. Era însotit de 2 gărzi de corp, însă el era semnficativ mai masiv decât cei care se presupuneau că trebuie să îl apere.
Iar un moment emoţionant ni l-a oferit actorul Robert Knepper cunoscut pentru rolurile sale
negative, în special cel al lui T-Bag din seria Prison Break. El ne-a povestit cum a ajuns în România în perioada comunistă alături de o trupă de teatru şi a jucat pe scena TNB. Înainte să sosească în ţara noastră, a fost instruit de CIA despre cum să se comporte şi ce subiecte de conversaţie să evite pentru a nu întâmpina probleme. La final, ne-a îndemnat să ne preţuim libertatea şi să apreciem faptul că acum aplaudăm din plăcere şi nu din obligaţie, ca în totalitarism.

Care este cea mai mare satisfacție personală, de cand esti parte din echipa Comic Con?

Satisfacţia cea mai mare este, pe de o parte, faptul că am şansa de a pune umărul la un eveniment unic în Centrul şi Estul Europei în termeni de amploare si complexitate, care aduce bucurii şi amintiri de neuitat pentru zeci de mii de oameni. O altă satisfacţie este aceea de a face parte dintr-o echipă extraordinară de oameni pasionaţi şi profesionişti, împreună cu care îmi face mare plăcere să lucrez şi să punem în fiecare an la cale cele mai tari experienţe pentru public.

Te rugăm sa ne oferi top 3 recomandări de activități pe care nu ar trebui sa le ratăm, anul acesta, la Comic Con.

Să participe cel putin la panel-urile de Q&A cu actorii (dacă nu îşi doresc chiar mai mult, să se fotografieze cu ei sau să ia autografe), să ia parte la degustarea de ceaiuri japoneze şi să exploreze zona de gaming unde pot experimenta cele mai tari jocuri, folosindu-se de echipamente super performanţe. Comic Con are câte ceva special pentru fiecare, aşa că îi invităm să exploreze întregul eveniment.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!