Bărbații cu chelie sunt mai sexy

De Amelia Matei, pe
Se pare că a trecut vremea lumbersexualilor, metrosexualilor, hipsterilor. Cel mai trendy este acum masculul cu chelie, spune un studiu realizat de cercetătorii americani.

Nu se știe dacă domnii care au realizat studiul aveau sau nu chelie, însă cu siguranță au readus în actualitate, prin cercetarea lor, un curent care făcea furori acum mai bine de 10 ani când domnii cu chelie, ochelari și puțină burtică erau considerați sexy.

Ei bine, potrivit concluziilor specialiștilor de la Asociația împotriva pierderii părului din Statele Unite ale Americii, este timpul ca bărbații cu chelie să nu se mai simtă stânjeniți de… lipsurile lor. Se pare că aceștia sunt considerați mult mai masculini, domninați și puternici. Așadar, cei care se regăsesc în acest tipar ar fi bine să nu-și mai acopere capul cu băști, bălării sau berete, pentru a scăpa de complez, pentru că femeile îi găsesc foarte atrăgători așa, cu chelie.

Același studiu arată că două treimi dintre americani își vor pierde părul până la vârsta de 35 de ani. Dintre aceștia, până la 50 de ani 85 la sută vor cheli semnificativ până la definitiv.

Citește și: Oprește căderea părului cu un aliment pe care îl ai în bucătărie

Se pare că problemele la nivel mental din cauza pierderii părului: complexe, frustrări, apar încă de la vârsta de 22 de ani. Atunci aceștia conștientizează problema, însă cercetătorii americani le recomandă să nu se mai îngrijoreze și să lase complexele la o parte. Și asta pentru că trendul bărbaților care se rad în cap ca urmare a căderii părului începe să prindă teren. De altfel, cei care se confruntă cu calviția chiar sunt încurajați să înlăture și restul părului.

Explicația oamenilor de știință ar fi următoarea: deși la o vârstă mai mică, bărbații se confruntă cu un complex din cauza calviției, pe măsură ce se maturizează încep să se accepte și să capete mult mai multă încredere în ei, astfel încât ignoră complet această problemă. Iar încrederea în sine este un factor de atracție.

Citește și: O singură banană îți ajută părul să crească mai repede. Iată ce ai de făcut

Cercetătorii au mai arătat că multe dintre femei asociază chelia cu capul unui bebeluș, acesta fiind un alt motiv pentru care urmașele Evei sunt atât de atrase de chelioși. Se pare că se trezește în ele instinctul matern.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!