Avionul transparent şi alte invenţii care vor schimba viitorul

De Nicoleta Galeteanu pe

Viaţa veşnică 

Poate îţi sună a basm, dar cercetătorii sunt convinşi că în viitor oamenii vor putea cunoaşte „tinereţea veşnică şi viaţa fără de moarte”, sau cel puţin vor trăi la fel de mult ca liliecii sau ciorile, câteva sute de ani.

Oamenii de ştiinţă din Texas au descoperit o mică parte din reţeta longevităţii în peşteri. Studiind mostrele proteice ale liliecilor aceştia au descoperit o structură proteică unică, ce conduce la o durată de viaţă ridicată.

Aceştia cred că şi în cazul oamenilor acesta va acţiona la fel.

Creierul artificial

Oamenii de ştiinţă implicaţi în proiectul Blue Brain au anunţat că vor crea un creier artifical funcţional în următorii zece ani. Până în prezent, a fost realizat un creier artificial de şoarece, cu ajutorul unui computer IBM ultraperformant, iar celulele artificiale au început să se organizeze singure, fără intervenţia omului. 

Comunicatorul universal

Uită de roaming şi factura de telefon. Nu vei mai avea nevoie nici măcar de Skype ca să comunici cu oricine, oriunde şi să îl şi poţi vedea prin ceea ce astăzi se cheamă 3G. Comunicatorul universal le va încorpora pe toate acestea într-un singur device, care, mai mult decât atât, va asigura şi traducerea conversaţiei dintr-o limbă în alta. Da, da, tot ce este posibil!

Află şi alte deziderate ale oamenilor de ştiinţă pentru viitor.

Foto: airbus.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2