Avionul transparent şi alte invenţii care vor schimba viitorul

De Nicoleta Galeteanu pe

Inventatorii sunt tot mai aproape de a transforma lumea într-un univers similar cu cel din Stargate, în următorii ani. După avionul invizibil construit pentru piloţii de vânătoare…
…şi pasagerii vor beneficia în curând de primul avion transparent, care conferă acestora vederi panoramice şi funcţii hi-tech uluitoare.

Proiectat de Airbus, avionul viitorului este o aeronavă hi-tech prin definiţie, care va oferi pasagerului vederi panoramice de la 10.000 de metri, zone personalizate, holograme în cabină şi, nu în ultimul rând, va putea facilita întâlniri virtuale de afaceri. Aeronava, conceptă pe structură bionică, ar urma să fie proiectată în 2050.

Viitoarea maşină KITT

Până atunci însă, este foarte probabil să ne bucurăm de peripluri „mai” terestre, dar şi maritime, în acelaşi timp, cu o super maşină, mai avansată ca celebra maşină vorbitoare KITT din serialul „Knight Rider”.

Cu un design revoluţionar, autoturismul viitorului este perfect adaptabil la orice suprafaţă şi poate să meargă pe nisip, apă şi gheaţă.

Proiectată de Zhang Yuhan, o tânără în vârstă de 21 de ani, maşina funcţionează cu patru turbine de mare putere şi perne de aer pentru a se ridica de la sol, iar parbrizul este transparent pentru ca pasagerii să aibă o vedere panoramică a drumului.

Teleportarea cuantică

Imaginează-ţi că lucrezi în Tokyo, dormi în Paris şi faci plajă în Tenerife, în aceeaşi zi. Pare un scenariu din „Star Trek”, dar teleportarea pare să fie mai aproape decât crezi.

Ultima inovaţie în domeniul teleportării cuantice a fost testată la Universitatea din Viena, unde oamenii de ştiinţă au reuşit să transmită date pe o distanţă de 144 de kilometri. Experimentul a fost realizat cu ajutorul unor particule microscopice, care formează un tip de perechi inseparabile, astfel că orice acţiune exercitată asupra uneia dintre particule are efect imediat asupra celeilalte, comunicarea dintre ele realizându-se instantaneu.

Replicator

Chiar dacă în Stargate, replicatorii sunt maşini auto-replicatoare care caută să transforme toate civilizaţiile în ei însăşi, în viaţa reală aceste maşini avansate ar revoluţiona omenirea şi ne-ar facilita viaţa incredibil de mult.

De exemplu, îl poţi programa sa reproducă orice obiect, atâta timp cât îi cunoşti structura moleculară, şi să recicleze obiecte prin rearanjarea particulelor subatomice, produsă aproape instantaneu.

Vezi ce alte inovaţii tehnologice pregătesc cercetătorii în viitor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2