Cele mai importante atracţii turistice din Antalya

De Unica.ro, pe

Pe coasta Mării Mediterane, la poalele Munţilor Taurus, se găseşte una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din Turcia: fermecatoarea Antalya. Plajele sale întinse cu cel mai fin nisip, precum şi numeroasele obiective turistice atrag vizitatori din toate colţurile lumii, lănsându-se vrăjiţi de soarele puternic, de istorie şi de peisaje deopotrivă.
Plajele şi frumuseţile împrejurimilor

Cei care doresc să se bucure de soarele torid răcorindu-se în apele cristaline ale Mediteranei îşi pot petrece în Antalya câteva zile minunate de vară. Câteva plaje notabile sunt Lara, Tekirova, Olympos, Kemer, Bedibi şi Patara.

Unul dintre obiectivele preferate ale turiştilor rămâne cascada superioara Duden, aflată la 14 km de Antalya, pe drumul spre Lara Beach, însă aici vei descoperi alte peste 20 de cascade spectaculoase, topul fiind completat de Kursunlu şi Manavgat.

Vestigiile antice ale Antalyei

Începe explorarea şi descoperirea istoriei turcilor din centrul vechi al Antalyei, pe străzile înguste care poartă denumirea de Kaleici, care te poartă spre frumoasele moschei Seljuc Karatay şi Tekeli Mehmet Pasa.

Vizitează orasul antic Perge, despre care se crede că datează încă din secolul IV Î.Hr., dacă nu chiar de mai devreme, situat pe un deal la o distanţă de doar 15 km de Antalya.

Dintre minunatele ruine antice şi atracţii arheologice iese în evidenţă Templul lui Artemis, dar şi amfiteatrul, câteva biserici şi palaestra (şcoala grecească de lupte).

Din secolul al VI-lea a rămas mărturie oraşul Phaselis, care era iniţial folosit de Alexandru cel Mare drept casa de vacanţă pentru sezonul de iarna.

Iar dacă peisajele splendide şi monumentele deosebite nu te-au convins încă, atunci poate o vor face ofertele all inclusive, bine cunoscute pentru această zonă, care îţi asigură servicii de cea mai bună calitate în cele mai frumoase hoteluri.

Geanina Ichim

Sejur Antalya Turcia
Limak Arcadia Hotel&Resort 5*- de la 613 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti de cazare cu ultra all inclusive, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021/794.75.07

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!