(P) Atena și Peloponez, între istorie și relaxare într-un circuit în țara zeilor

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 06 iulie 2018, 14:39
Atena – leagănul civilizației occidentale și locul de naștere al democrației și Peloponez – peninsula eroului mitic Pelope și ținutul celor 300 de spartani, sunt două destinații fascinante și multiculturale unde se îmbină de minune elementele Greciei Antice cu modernitatea și pitorescul. Un circuit pe aceste meleaguri îți va scoate în cale locuri de poveste din Grecia menite să le vezi cel puțin o dată în viață.

Europa Travel, turoperatorul din România devenit un jucător important și pe piața vacanțelor de tip circuit, te invită într-un tur de 7 zile cu autocarul în Grecia. Prilej să descoperi capitala Atena, Peninsula Peloponez, să traversezi Canalul Corint, să faci o croazieră în jurul Muntelui Athos, să urci la mănăstirile cocoțate pe stânci de la Meteora, iar în final să te relaxezi pe însoritele plaje de pe Riviera Olimpului.

Acasă la Zeița Atena

Atena este un magnet pentru turiștii europeni, cu atât mai mult pentru cei pasionați de istorie. Trecând în revistă cele mai populare locuri pe care le vei vedea alături de Europa Travel, aici se află cele mai importante Acropole Antice din Grecia întinse pe Stânca Sacră a orașului. Vastul complex ce ocupă 3 ha cuprinde numeroase structuri clasice și temple din marmură albă, dintre care 20 de edificii fac parte din patrimononiul UNESCO.

Parthenonul, dedicat zeiței Atena, este construcția inconfundabilă din capitala Greciei. Erehteion este unul dintre cele mai frumoase temple cunoscut mai ales pentru sculpturile numite ”Cariatide”. În timp ce, Teatrul lui Dionysos a fost primul loc unde s-au pus în scenă piesele tragice ale filozofilor antici Euripide, Sofocle și Eschil.

Pe urmele civilizației miceniană în Peloponez

Traversează Canalul Corint, ce face legătura între Peninsula Peloponez și restul Greciei continentale, fiind una dintre cele mai înguste căi navigabile artificiale unde se îngemănează Marea Egee cu Marea Ionică. Ajuns în ținutul lui Agamemnon din Micene și al Regelui Menelau din Sparta, în Peloponez vei descoperi unele dintre cele mai bine conservate amfiteatre grecești precum Teatrul Antic din Epidaurus parte din UNESCO.

Tot aici vei putea descoperi Templul lui Asklepios sau Olympia Antică, locul unde se desfășurau celebrele Jocuri Olimpice. Palatele venețiene din Nauplion, prima capitală a Greciei moderne, străvechea cetate Mystras, o altă locație protejată de UNESCO, dar și alte locuri incredibile din frumoasa regiune a Eladei.

Alte locuri de bifat pe traseu

În circuitul în Grecia de la Europa Travel vei avea ocazia să descoperi și alte locuri învăluite în mister. Unul dintre acestea este anticul Delphi, cel mai important oracol despre care se credea că este centrul lumii sau buricul lumii. Vechii greci au ridicat aici cel mai mândru dintre sanctuarele închinate Zeului Apollo (datează din secolul al-VI-lea), unde preoteasa Pythia rostea profețiile transmise chiar de Zeul Luminii.

Poți face o excursie și la Cap Sounion unde se află ruinele unor importante temple antice dintre care cel mai important esteTemplul lui Poseidon ridicat în anul 444 î.Hr. care deținea 34 de coloane dorice dintre care astăzi mai rezistă numai 15. Promontoriul Sounion este un loc înconjurat de legende, potrivit Odiseei lui Homer, Regele Aegeus s-a aruncat în mare atunci când a zărit corabia fiului său fără vela albă, crezând că Tezeu a pierit în lupta cu Minotaurul în Creta.

În acest tur antrenant, de la Europa Travel, nu putea fi ratată o oprire la Termopile, locul de legendă unde cei 300 de spartani împreună cu Regele Leonidas au înfruntat cu stoicism cea mai numeroasă armată din antichitate, în numele libertății.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite 2018

Circuit Grecia – Atena si Peloponez – Tarif: 269 Euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid insotitor. *Oferta speciala: 10% discount (30 euro),tarif 299 euro – 269 euro pentru rezervari achitate integral pana la 15 iulie 2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!