7 artişti care au intrat în Cartea Recordurilor

De Nicoleta Galeteanu pe

De la cel mai lung ţipăt, la cei mai mici artişti şi până la cele mai multe concerte live susţinute într-o zi, performanţele muzicale ale artiştilor nu se dispută doar în topurile muzicale…
 …ci şi în Cartea Recordurilor.

O asemenea ambiţie şi-a stabilit şi Steve Vai, unul dintre cei mai apreciaţi chitarişti din lume, care pregăteşte cel mai spectaculos concert al său de până acum, demn de Cartea Recordurilor.

Pe 3 martie, chitaristul va face o demonstraţie de chitară mai spectaculoasă ca oricare alta de până acum. Artistul a lansat un apel către ceilalţi virtuozi ai chitarei din întreaga lume, pentru a participa la cel mai amplu curs de chitară din toate timpurile, difuzat pe internet şi oferit, prin urmare, gratuit celor care vor să înveţe tehnica sa unică şi inconfundabilă.

În caz că i-ai ratat cele două concerte susţine în România, îl poţi asculta live pe internet, pe 3 martie.

De-a lungul timpului şi alţi artişti şi-au consemnat performanţele muzicale în Cartea Recordurilor, unele cu adevărat impresionante, altele, doar absurde.

Cel mai lung ţipăt

Ozzy Osbourne, unul dintre pionierii legendari ai heavy metal-ului, apare şi el printre cei mai mari performeri muzicali, însă nu cu una dintre performanţele sale spectaculoase pe scenă, ci în urma unei campanii umanitare.

Artistul a participat, în iunie 2010, la o amplă campanie împotriva cancerului, stabilind recordul mondial pentru cel mai lung şi mai puternic ţipăt din lume.

Chiar dacă performanţa a fost cultivată în urma a trei decenii de concerte, credm că rockerul poate stabili recorduri mai bune de-atât.

Cea mai rapidă ascensiune

O artistă anonimă în urmă cu doi ani, Pixie Lott a demonstrat o ascensiunea de-a dreptul fulminantă.

Dacă debutul său, cu melodia „Mama Do”, nu a fost spectaculos, „Boys and Girls” a propulsat-o pe cântăreaţă de pe locul 72 pe primul loc în topurile internaţionale.

Află ce alte recorduri muzicale există în Cartea Recordurilor.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge

Prințul Louis împlinește un an. Ce fotografii au publicat Ducii de Cambridge