Încasări record pentru „Alice in Wonderland”

De Nicoleta Galeteanu pe

Filmul lui Tim Burton şi povestea fantastică a novelistului Lewis Carroll, „Alice în Wonderland”, devine primul film din 2010 care a reuşit să depăşească targetul de 200 milioane de dolari…
… în doar două săptămâni de la premiera oficială.

În doar zece zile, aventurile lui Alice în Ţara Minunilor şi ale Pălărierului Nebun au atras în box-office-ul american nu mai puţin de 62 de milioane de dolari, în acest moment, filmul fiind lider de clasament în rândul celor mai vizionate producţii din acest an.
 
Studiourilor Disney au obţinut în total, numai din încasările de pe continentul nord-american – 208,6 milioane de dolari.

În aceleaşi două săptămâni, filmul a reuşit să obţină pe piaţa internaţională aproximativ 220 de milioane de dolari, dintre care 76 de milioane de dolari au fost încasările înregistrate pe biletele vândute în ultimele şapte zile, cu precădere în weekend, ceea ce înseamnă un nivel al încasărilor totale de 430 de milioane de dolari.
 
În topul celor mai vizionate pelicule din ultima săptămână, se află şi „Green Zone„, un nou film despre razboul din Irak, regizat de Paul Greengrass, cu Matt Damon în rolul principal.
 
La distanţă mare faţă de „Alice in Wonderland”, „Green Zone” a reuşit să obţină încasări de doar 14,5 milioane de dolari în cinematografele americane, în timp ce comedia romantică „She’s Out of My League” – peliculă care va avea premiera pe 2 aprilie şi în România – a debutat pe locul 3 cu încasări modeste de 9,6 milioane de dolari.
  
„Alice” a surclasat şi drama romantică „Remember Me”, cu Robert Pattinson din „Twilight”, clasată pe locul patru în top, cu încasări de 8,3 milioane de dolari, urmată de thriller-ul lui Martin Scorsese, „Shutter Island”, cu Leonardo Dicaprio şi cele 8,1 milioane de dolari la încasări, în cea de-a patra săptămână de la lansare.

Alice nu va mai face minuni în cinematografe 

 
Profitul generos pe care producţia îl generează cinematografelor din toată lumea este însă o bucurie de moment, întrucât studiourile americane au anunţat că vor să lanseze pe piaţă DVD-ul filmului, în format 3D, la doar trei săptămâni după lansarea în cinematografe, în locul celor 17 săptămâni regulamentare.
 
În urma comunicatului emis de compania Disney, lanţul de cinematografe Odeon a anunţat că va boicota producţia în Marea Britanie, Irlanda şi Italia, pentru a protesta faţă de lansarea peliculei pe suport DVD mult prea devreme după premiera pe marile ecrane.
 
Potrivit reprezentanţilor Odeon, filmul va fi proiectat doar în Spania, Germania, Portugalia şi în Austria, unde compania Disney are de gând să respecte calendarul normal de comercializare a filmului pe suport DVD.
 
Aceştia au declarat că decizia companiei este păgubitoare în cazul lanţului de cinematografe Odeon, după ce, în ultimele luni, compania a investit sume considerabile, pentru instalarea sistemelor specifice tehnologiei 3D. 

Foto:NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro