Alexandra Nechita – cum s-a schimbat în timp Micuţa Picasso

De Erika Chivu, pe

Alexandra Nechita, cunoscută nouă drept Micuţa Picasso, este astăzi o femeie în toată firea, frumoasă, sigură pe ea, dar la fel de talentată ca în copilărie.
Şi mai ales este o artistă matură care se poate măsura cu cei mai mari pictori contemporani.

De la Vaslui la Los Angeles

Alexandra Nechita s-a născut la Vaslui, în 1985, la numai trei luni după ce tatăl ei fugise în SUA. Ea l-a cunoscut doi ani mai târziu, când, împreună cu mama ei, a avut şansa să ajungă la el. Familia s-a stabilit în California, unde părinţii au şi observat pentru prima dată că au un copil special.

La numai doi ani, Alexandra deja desena în creion, iar desenele erau mai mult decât obişnuitele mâzgăleli ale unui copil. La cinci ani picta în acuarelă, iar la şapte ani a ajuns la picturi în ulei.

Alexandra Nechita - cum s-a schimbat în timp Micuţa Picasso

Avea opt ani cand i s-a oferit şansa unei expoziţii proprii. Oamenii care au venit atunci la biblioteca din orasul Whittier, aflat în apropiere de Los Angeles, au rămas fascinaţi de picturile Alexandrei.

„Micuţa Picasso”

În următorii ani, Alexandra a devenit faimoasă în toată lumea. A avut mai multe apariţii în emisiuni TV celebre în SUA, de exmplu cea a lui Oprah. Mândri că un asemenea talent vine din ţara noastră, şi românii i-au dedicat nenumărate reportaje şi articole în presa scrisă.

La numai 12 ani, Alexandra Nechita picta la acelaşi nivel ca artişti faimoşi precum Picasso sau Matisse, aşa că presa a numit-o „Micuţa Picasso”, poreclă pe care oamenii nu au uitat-o nici până azi, chiar dacă Micuţa Picasso are deja 26 de ani şi este o femeie superbă.

Alexandra Nechita - cum s-a schimbat în timp Micuţa Picasso

Alexandra are în prezent peste 300 de picturi şi a depăşit pragul de un milion de dolari câştigaţi din arta ei. Celebrităţi precum Oprah Winfrey, Whoopi Goldberg, Phil Collins, Calvin Klein, Lionel Ritchie, Andre Agassi sau Charlize Theron au plătit sute de mii de dolari pentru tablourile Alexandrei.

„Voi face artă până când nu mă voi mai putea mişca”

 
Dar pentru artistă, pasiunea este încă pe primul loc. Pictează şi azi de plăcere, dar se concentrează şi pe sculpturi, în sticlă sau în bronz, de mici şi mari dimensiuni. Uneori stă în atelierul din casa părinţilor săi, din California, şi câte trei zile.

„Pictura e pasiunea mea şi va rămâne mereu aşa; cariera e vitală pentru mine. Tot parcursul meu profesional este o imensă expediţie; am doar 26 de ani, cu siguranţă mai am multe lucruri de testat. Dar un singur lucru ştiu precis: voi face artă, bună sau rea, depinde cum o vede fiecare, până când nu mă voi mai putea mişca”, spune Alexandra

Alexandra Nechita - cum s-a schimbat în timp Micuţa Picasso

Foto: Adam Hendershott, arhiva personală, Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!