Alanya, o staţiune cu iz egiptean

De Unica.ro, pe

Staţiunea Alanya este una dintre minunile Turciei, fiind o destinaţie turistică ce abundă în frumuseţea cadrului natural şi în bogaţii istorice, prin structuri romane şi biserici bizantine.
Ce să vizitezi în Alanya

Cel mai important obiectiv turistic al staţiunii este Castelul Medieval Alanya, singurul din lume construit de către dinastia Seljuk, poziţionat la 250 metri de mare, pe o insulă stâncoasă. Cladirea, astăzi muzeu în aer liber, are 83 de turnuri şi 140 de bastioane impresionante.

Red Tower, din portul Alanya, este o construcţie din cărămidă roşie, de unde şi numele, care a fost finalizată în anul 1226. Profită de ocazie şi vizitează moscheile, Syleymanye şi Andizli, dar şi cele patru muzee din oraş.

Nuanţele ireale ale mării

Ce loc de cazare mai potrivit poţi găsi decât în centrul staţiunii, la Hotel Eftalia Aytur de 4*, la doar 40 metri de plajă şi 1 km de zona de shopping şi agrement.

În Alanya vei putea admira cum marea îsi schimbă culorile în diferite nuanţe de albastru-turcoaz, în timp ce plajele rămân la fel de curate şi de spaţioase.

Cele mai populare plaje sunt Cleopatra şi Damlatash, în vestul staţiunii, Keykubat şi Portakai în partea de est, şi în afara oraşului te poţi bucura de soare pe nisipul din Alara, Konakli, Tosmur, Turkler sau Mahmutlar.
Cleopatra Beach este renumită în Turcia pentru nisipul deosebit despre care se spune că a fost adus de prinţesă tocmai din Egipt, pentru că se credea despre el, că este vindecator şi că te întinereşte. Iar daca vizitele prin staţiune, statul la plajă şi sporturile acvatice au fost suficiente, poţi încerca şi facilităţile hotelului, cum ar fi piscina interioară sau în aer liber, centrul SPA, unde te poti răsfăţa, dar şi o sală de fitness.

Geanina Ichim

Sejur Charter Turcia

Hotel Eftalia Aytur 4*- de la 471 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti de cazare cu demipensiune, asistenta turistica, taxele de aeroport si catering: 95 EUR/ persoana incluse. Detalii pe www.sejur-circuit.ro , call center 021.310.75.11

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!