8 filme cu Jeff Bridges pe care trebuie să le vezi

De Nicoleta Galeteanu pe

Cu cinci nominalizări şi doar un singur premiu Oscar, Jeff Bridges are toate şansle să îşi compleze palmaresul cu un nou trofeu, pentru rolul şerifului Cogburn din western-ul „True Grit”.
Un erou imposibil în western-ul fraţilor Cohen, un dj cam ciudat în „Regele Pescar” sau un cântăreţ de country rătăcitor, Jeff Bridges este un actor complet care a jucat roluri impresionante, greu de uitat.

1. Marele Lebowski / The Big Lebowski (1998)

„Marele Lebowski” este, de departe, unul dintre rolurile reprezentative ale lui Jeff Bridges care i-a facilitat actorului o prestaţie de milioane. Filmul este o comedie trăznită, bazat pe o confuzie între doi Lebowski, cu umor inteligent, turnuri de situaţie absurde şi replici geniale.

După ce îşi ia bătaie, dintr-o eroare, de la doi mafioţi, Lebowski se decide să ceară despăgubiri adevăratului Lebowski, un magnat milionar din Pasadena.

2. Adevăratul curaj /True Grit

În aceeaşi regie a fraţilor Cohen, care adună o distribuţie de calibru şi în acest western excepţional – Matt Damon, Josh Brolin -, filmul este un remake al peliculei din ’69 cu John Wayne.

Un film western autentic, în genul ccelor din anii ’30, în care Jeff Bridges, în rolul unui şerif pierde-vară şi alcoolic, reuşeşte o prestaţie impresionantă, cu o naturaleţe fantastică.

Filmul a primit nu mai puţin de 10 nominalizări la Oscar 2011.

3. Ultimul spectacol cinematografic/ The Last Picture Show (1971)

O poveste tragică şi emoţionantă, despre despărţirea brutală de adolescenţă, filmul, în regia lui Peter Bogdanovich (Clanul Soprano), îi aduce laolaltă pe Jeff Bridges, Cybill Shepherd, Randy Quaid şi Timothy Bottoms, toţi debutanţi remarcabili alături de vetranii Cloris Leachman şi actorul Ben Johnson.

Duane (Jeff Bridges) şi Sonny (Timothy Bottoms) sunt doi adolescenţi care se pregătesc să absolve liceul dar, preocupaţi de viitorul lor,  aceştia trăiesc o reală dramă când cinematograful din micul oraş Anarene, Texas, se închide.

4. Omul de oţel / Iron Man (2008)

Una dintre cele mai bune adaptări cinematografice din ultimii ani, Iron Man este un film reuşit datorită mai ales prestaţiilor remarcabile ale actorilor, şi poate mai puţin pentru scenariul concentrat pe lupa dintre Bine şi Rău.

Mâna dreaptă a lui Tony Stark (Robert Downey Jr.), Jeff Bridges face un rol excelent în pielea maleficului Obadiah Stane, un rol -pivot care îi vine ca o mănuşă.

Citeşte continuarea pe pagina umrătoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2