7 reguli nescrise pe care trebuie să le respecți dacă mergi la o nuntă

De Claudia Grigore, pe

S-a deschis dezonul nunților. Un sezon plin de speranță, iubire, dar și de confuzie pentru cei invitați la nuntă.

În România există o groază de reguli nescrise pentru nuntași. Toată lumea se așteaptă să le respecți, dar tu nu știi nici măcar de unde să începi. Indiferent de zona unde are loc nunta sau de unde sunt mirii, unele reguli sunt identice.

  1. Răspunde la invitație.

Dacă ai primit invitația aceea desenată în plic în care ești informată cine sunt mirii, nașii și unde are loc petrecerea ești obligată să suni la numărul lăsat pe plic pentru a confirma sau infirma prezența ta la acest eveniment. Este obligatoriu! Mirii au un anumit număr de mese rezervate și trebuie să știe dacă vii sau nu.

  1. Menționează dacă vii cu soțul/ partenerul sau copilul

Mirii sunt condiționați de numărul mesenilor pentru a organiza o nuntă, așa că nu uita să menționezi numărul de persoane care te insoțesc. Întreabă dacă poți veni cu copilul pentru că anumite nunți nu permit accesul copiilor.

  1. Nu uita de bani și/sau cadou

Trăim vremuri complicate financiar așa că, fii directă și întreabă cât este masa. Aceasta reprezintă suma minimă cu care trebuie să vii la o nuntă. În funcție de relația ta cu mirii poți plusa pe lângă acea sumă. Cadourile de casă nouă sunt recomandate să fie dăruite de către cei foarte apropiați tinerei familii și, de obicei nu se oferă în timpul nunții.

  1. Întreabă de dress code!

Dacă nu este menționată ținuta obligatorie, alege o ținută festivă. Dacă, în schimb se menționează Black Tie – alege o rochie de cocktail, preferabil lungă sau Cocktail – alege o ținută de petrecere (sunt acceptați și pantalonii) sau Casual – orice, dar nu ținute sport.

  1. Nu purta alb!

Niciodata, dar niciodată să vii îmbrăcată în alb la o nuntă. Mireasa este singura care se îmbracă în alb, ea este vedeta serii.

  1. Nu întârzia!

Se acceptă o întîrziere de maxim 10 minute. Majoritatea nunților se desfășoară după un anumit plan și orar, așa că nu îi face pe toți să te aștepte.

  1. Întreabă de Facebook!

Unii miri vor să fie mai secretoși și nu și-ar dori ca invitații lor să împărtășească imagini de la nunta lor pe Facebook, Instagram sau Snapchat, așa că întreabă înainte să postezi pe rețelele sociale.

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!