Cinci evenimente mondene pentru cinci zile

De Nicoleta Galeteanu pe

Pregătirile pentru Halloween sunt în toi în cluburile din oraş, dar până atunci oraşul te invită la o sumedenie de evenimente deosebite pe care nu ar trebui să le ocoleşti.

Iată cinci evenimente care te vor convinge să nu stai acasă nici în timpul săptămânii.

Concert Blue Monday

După o zi de luni etern obositoare, îţi propunem să îţi încarci bateriile la un specatcol original de jazz şi blues.

Astă seară de la ora 21, în Hard Rock Cafe ai parte de o experienţă muzicală de senzaţie de două ore, oferit de unii dintre mai apreciaţi interpreţi de gen ai momentului.

Cu siguranţă Marius Mihalache, Mike Godoroja şi trupa Blue Spirit îţi vor face săptămâna mai frumoasă, pentru că artiştii au pregătit un repertoriu cu cele mai îndrăgite piese semnate de Louis Amstrong, Muddy Waters, Robert Johnson sau Satch Waller. (Preţul unui bilet este de 25 lei)

Spectacol „Dance a playful body”

Mâine îţi facem o invitaţie curajoasă la un spectacol îndrăzneţ. Dance a playful body propune un spectacol inedit unde corpul ia locul dialogului între actori.

Într-o liniştie apăsătoare, un om încearcă să urce pe perete, se contorsionează, urlă şi schiţează sinuciderea, se dezbracă şi fumează o ţigară.

Artiştii Andreea Novac şi Istvan Teglas nu îşi propun să te şocheze, ci să arate, celor mai puţin pudici, expresia artistică a unei comunicări autentice.

Spectacolul are loc la Centrul Naţional al Dansului, începând cu ora 19.00. Biletul costă 10 lei.

Ziua Morţilor, o sărbătoare veselă

În fiecare an, la începutul lunii noiembrie, Mexicul se pregăteşte pentru una dintre cele mai importante sărbători – Ziua Morţilor, când se comemorează toţi cei decedaţi.

În mod pardoxal, Ziua Morţilor nu este nici pe departe o sărbătoare morbidă. Transformată într-un festival, sărbătoarea aduce o veselie răsunătoare pe străzile din Mexic.

Pregătirile încep încă din ultimele zile ale lunii octombrie, iar în case, în şcoli şi în pieţele publice se pregătesc ofrande şi figurine din zahăr ce imită craniul omenesc şi schelete din hârtie sau lemn.

Mâine, de ora 18.00, Muzeul Ţăranului Român te invită la o fascinantă expoziţie despre sărbătoarea mexicană, cultura şi tradiţiile ei mitice, în Sala Irina Nicolau.

Află pe pagina umrătoare recomandările Unica.ro pentru joi şi vineri!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi