4 trucuri care te vor ajuta să nu mai iei lucrurile personal

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 02 iunie 2016, 19:12
Te deranjează poate unele remarci ale șefilor, ale unor colegi, ale prietenilor sau chiar ale partenerului de viață și ai tendința să te superi când te simți vizată. Reacțiile tale nu sunt bine primite li cel mai adesea ți se spune: ”Nu mai lua totul atât de personal!”.

Îți este greu să asculți îndemnul, mai ales când subiectul ești tu și ți se pare necinstit să ți se spună una ca asta. Totuși, există un mod prin care să nu te mai lași atinsă de astfel de remarci. Iată cum ar trebui să proedezi.

Ai mai multă încredere în tine

De cele mai multe ori vorbele oamenilor te rănesc din cauză că și tu, în sinea ta, ai tendința să le dai dreptate. Ai mai multă încredre în tine, cunoaște-te pe tine, dar în același timp nu aspira spre perfecțiune. Cu toții avem de învățat în viață, chiar și cei care te sfătuiesc să nu iei lucrurile personal. Bucură-te de fiecare succes al tău, notează-l pe o listă a realizărilor personale. Asta te va ajuta să-ți consolidezi încrederea în tine.

Fii empatică

Încearcă să te pui în locul celor din partea cărora primești lovituri. Nu ai de unde să știi ce probleme au acasă șeful, vecinul, o rudă sau un prieten. Poate chiar își varsă nervii pe tine alimentat de necazurile din familie. Încercând să te gândești la asta, vei vedea că nu te va mai deranja atât de tare.

Citește și: Cât de mult te iubești?

Odihnește-te

Oboseala, în general, își pune amprenta asupra stării noastre de spirit. Putem deveni mai suspicioase, mai vulnerabile și deseori ne putem înșela în privința celor din jur. Odihna te ajută să gândești limpede, să ai o energie poziti vă, mai bună și să fii mai optimistă. Astfel, ai tendința să nu mai pui la suflet toate remarcile.

Ceea ce gândește altcineva despre tine nu este problema ta

Este important să îți dai seama că fiecare are dreptul să gândească ce vrea, că asta nu este treaba ta. Chiar și atunci când este vorba despre percepția acelei persoane în ceea ce te privește. Tu trebuie să te iubești pe tine, să conștientizezi că oamenii care contează în viața ta te iubesc și te respectă, motiv pentru care nu ai de ce să fii deranjată de cum te judecă cei din jur. Gura lumii nu o poate închide nimeni  și, așa cum spunea Jung, persoanele care nu știu să gândească… judecă.

Citește și: Semne că nu ai încredere în tine

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!