4 comedii la teatru pe care trebuie să le vezi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Un cuplu ajunge la psiholog, în timp ce unii se judecă încă pentru prorietăţile neretrocedate. În acest caz, visele şi speranţele ar trebui exprimate prin pantomimă…
 …sau sexul este o soluţie? …Noroc că toate sunt doar comedii. 

Dacă îţi este dor să vezi un spectacol de comedie, iată ce invitaţii la râs îţi fac actorii în această săptămână.

Sylvia

În atmosfera specifică din oraş, actorii de la Centrul Cultural Nicolae Bălcescu propune valentinilor o comedie romantică, contemporană, despre drama unui triunghi amoros atipic.

Sylvia şi Greg ar face orice unul pentru celălalt. El ar pleca chiar şi mai devreme de la serviciu numai ca să fie cu Sylvia, aşa se explică faptul că, cel puţin pentru Greg, toate sunt în cădere linberă – cariera, căsnicia… Pentru că nici Kate, soţia lui, nu este prea încântată de relaţiile extraconjugale ale lui Greg…

Cei doi ajung, ca mai toate cuplurile americane, la terapeut. Numai că şi terapeutul are programare la psiholog.

În regia lui Alexandru Jitea, după piesa lui Albert Ramsdell Gurney, spectacolul poate fi văzut astă seară, de la ora 19:00, la CNB.

Biletul costă 15 lei şi 10 lei cu reducere.

Faceţi loc

În Green Hours, Teatrul Luni propune o reflecţie mai atentă asupra chestiunii eterne legate de împroprietăririle româneşti care dă de furcă justiţiei româneşti de câţiva zeci de ani.

„Faceţi loc” este un spectacol de revoltă faţă de incompetenţa instituţiilor statului, exprimată cu umor fin dar totodată serios.  

Text viu, regie dinamică, scenografie sugestivă, muzică, proiecţii captivante şi mai ales actori extraordinari, din generaţii diferite, „Faceţi loc!” este un spectacol pe care ţi-l recomandăm să nu îl ratezi, mâine, 15 februarie, de la ora 20:00.

Cu: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea, Rodica Mandache, Virgil Mardare, Alice Monica Marinescu, Irina Mazanitis, Andrei Serban.

Hai să facem sex

Scrisă de maestrul satirei Krasnogorov, unul dintre cei mai talentaţi dramaturgi contemporani, piesa de teatru a fost pusă în scenă prima dată în Rusia, în 2003, şi s-a bucurat de un mare succes.

În regia lui Felix Crainicu, spectacolul vorbeşte despre singurătate, dorinţa de dragoste şi de evadare din cotidian, sexul fiind doar pretextul care introduce în scenă actorii.

Un spectacol ce îmbină umorul cu grotescul şi absurdul.

Spectacolul se joacă în premieră pe 16 şi apoi pe 17 februarie, începând cu orele 20:00, la La Scena. Preţul unui bilet este de 20 de lei.

Toţi cinci

Teatrul Constantin Tanase te invită la o tragi-comedie fără cuvinte despre omul contemporan, despre visele, iubirile şi speranţele lui.

Piesa este un spectacol de pantomimă care îţi prezintă frânturi de viaţă, în urma căruia priveşti şi îţi construieşti propria ta poveste.
Din distribuţie fac parte actoriii Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru şi Silviu Man.

Spectacolul are loc la sala Rapsodia, joi, 17 februarie, începând cu ora 19:00, iar biletul costă 30, 25 de lei şi 20 de lei, cu reducere.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!