14 utilizări neobișnuite ale lacului de unghii

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 06 februarie 2017, 18:07
Dacă până acum foloseai lacul de unghii doar pentru manichiură, află că acesta are o mulțime de întrebuințări de care nu știai până acum. Iată 15 modalități inedite în care poți folosi oja în casă:

Citește și – 7 lacuri de unghii cu efect special

Redecorarea obiectelor vechi

O vază veche, o cană sau alt obiect decorativ din sticlă sau lemn, poate căpăta un aspect nou și modern dacă îl pictezi cu diverse nuanțe de ojă.

Sigilează plicurile

Dacă nu ai lipici la îndemână, poți închide un plic cu ajutorul unui strat de lac de unghii. Astfel, vei avea siguranța că acesta nu se va dezlipi în drumul spre destinatar.

Împiedică scrisul de pe etichete să se șteargă/ întindă

Poți să previi ca cerneala sau carioca de pe etichete să se deterioreze sau să se întindă, aplicând un strat de ojă peste etichetă. De exemplu, cel mai potrivit ar fi atunci când etichetezi zonele din solaria cu ce anume ai plantat. Acestea sunt udate constant, iar șansa ca etichetele să se deterioreze este foarte mare.

Lipește plasticul

Dacă ți s-a rupt un nasture, un buton de la tastatură sau pur și simplu ai nevoie de o soluție rapidă pentru a lipi două bucăți de plastic, folosește-te de lacul de unghii incolor. Acesta este la fel de bun ca oricare lipici.

Redă strălucirea bijuteriilor

Dacă ești alergică la vreun metal neprețios, unge bijuteriile repective cu un strat de lac de unghii incolor. Suprafața metalică nu îți va mai afecta pielea, iar bijuteriile vor străluci.

Acoperă o zgârietură de pe încălțăminte

Ți-ai zgâriat pantofii preferați? Tot ce trebuie să faci este să aplici un strat de ojă într-o nuanță apropiată cu cea a încălțărilor tale. Vor arăta ca noi!

Elimină vopseaua de pe geam

Dacă ți-ai renovat casa de curând, iar câteva picături de vopsea au ajuns pe geam, nu trebuie să îți faci griji. Aplică un strat subțire de lac de unghii peste fiecare pată de vopsea, iar după 10 secunde șterge cu o bucată de bumbac. Petele de vopea vor fi eliminate în totalitate.

Fixează șuruburile foarte mici

S-au slăbit toartele la ochelari? Nu-I nimic! Tot ce trebuie să faci este să aplici o picătură de lac de unghii incolor pe balamalele de la ochelari. Fixează de minune și asigură durabilitate!

Repară un colț de oglindă spart

Dacă ai o oglindă care s-a ciobit pe margine și vrei să te asiguri că nu sparge mai rău, aplică în locul respective un strat generos de lac de unghii transparent.

Întărește un nod

Croitoria nu este pentru oricine, dart e poți ajuta de câteva trucuri simple pentru a părea o croitoreasă desăvârșită. Spre exemplu, ca să întărești un nod și să fii sigură că nu se mai desface, aplică un pic de lac de unghii peste el.

Oprește ruperea unui dres

Dacă ți s-a agățat dresul și începe să se desire, aplică un strat subțire de lac incolor în locul în care s-a rupt. În acest fel, vei împiedica firul să se rupă și mai mult.

Marchează periuțele de dinți

Dacă toate periuțele de dinți din baie seamănă foarte mult între ele, le poți diferenția cu ajutorul culorilor. Roagă toți membrii familiei să aleagă nuanța reprezentativă pentru periuțele lor de dinți și trasează câte o dungă de ojă pentru a le recunoaște mai ușor.

Poate avea rol de instrument de măsurare

Marchează diferite niveluri în recipiente, cum ar fi cel de apă, șampon, săpun lichid etc.

Te ajută să bagi în ac

Nu vezi să bagi ață în ac? Aplică un strat subțire de lac de unghii în capătul de ață ce trebuie băgat în gaura acului pentru a oferi mai multă precizie.

Citește și – Sănătate: Vezi legătura dintre lacul de unghii, fixativ şi diabet

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro