Volodimir Zelenski, vizită într-un spital cu militari răniți. Ce le-a transmis președintele Ucrainei

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 14 martie 2022, 13:11

Ucraina este în plin război cu Rusia, dar Volodimir Zelenski nu a uitat de soldații răniți pe câmpul de luptă. Președintele a mers să-i viziteze în spital și să le acorde medalii.

Deși s-a zvonit că Volodimir Zelenski nu s-ar mai afla în Kiev, într-o înregistrare video difuzată pe rețelele de socializare, președintele Ucrainei a arătat nu doar că este în capitală, ci că nu stă ascuns.

Volodimir Zelenski, vizită într-un spital cu militari răniți. Ce le-a transmis președintele Ucrainei

Acesta a mers într-un spital unde se află internați militari răniți în atacurile armatei ruse, pentru a le oferi suport moral și a le transmite încurajări.

zelenski la spital

Zelenski a dat mâna cu soldații, dar și cu personalul medical. Le-a mulțumit tuturor pentru sacrificiul lor și pentru modul în care și-au făcut treaba. Pentru a-și arăta recunoștința, președintele i-a decorat pe aceștia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

De asemenea, le-a urat răniților însănătoșire grabnică și le-a transmis un mesaj emoționant.

O vizită la luptătorii noștri răniți. Însănătoșire grabnică băieți. Cred că cel mai bun cadou va fi victoria noastră comună! a scris liderul de la Kiev pe Facebook, în descrierea video-ului. Tototdată, acesta a mărturisit că simte o mândrie fără margini pentru apărătorii săi, cărora li se datorează faptul că ucrainenii „nu au devenit sclavi și nu vor deveni niciodată sclavi”.

Citește și: Ce i s-a întâmplat unui român care a adăpostit un grup de 11 ucraineni

Avertismentul unui profesor rus: „Țările din Pactul de la Varșovia vor urma, dacă Putin va avea succes în Ucraina”

Japonia se alătură statelor care oferă ajutor Ucrainei

EXCLUSIV. Ce diferență de vârstă este între Lavinia Petrea și soțul ei

Situație dramatică din Ucraina

În ciuda amenințărilor, Volodimir Zelenski a declarat în repetate rânduri că nu va părăsi Ucraina pentru a merge într-un loc sigur, ci va lupta alături de poporul său împotriva invadatorilor. Kiev-ul este atacat puternic, la fel ca multe alte zone din Ucraina. Chiar în această dimineață au fost lansate mai multe rachete asupra capitalei.

După mai bine de două săptămâni de război, zeci de civili au murit în urma bombardamentelor forțelor armate ruse. Printre victime s-au numărat și aproape 100 de copii. Situația este dramatică, mai ales în Mariupol, un oraș aflat sub asediu. Printre dărâmături, oamenii îndură frigul, foamea și lipsa apei. Sunt în jur de 400.000 de oameni blocați în oraș, iar convoiul umanitar nu poate ajunge din cauza atacurilor de pe drum. De asemenea, autoritățile nu au reușit să evacuze civilii.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!