Un soldat ucrainean considerat mort după ce tancul în care se afla a explodat s-a târât 6 km, cu picioarele rupte, până a fost salvat

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 13 aprilie 2022, 19:40

Un militar din cadrul Brigăzii 28 Mecanizate, despre care se credea că a murit în urma exploziei tancului în care se afla, a supraviețuit, de fapt. Bărbatul a reușit să se târască până într-un loc sigur, de unde le-a cerut ajutorul camarazilor săi.

Un soldat ucrainean considerat mort după ce tancul în care se afla a explodat s-a târât 6 km, cu picioarele rupte, până a fost salvat

Soldatul s-a târât șase kilometri cu ambele picioare rupte. Blindatul în care se afla a explodat după ce a trecut peste o mină, informează Ukrinform, citat de Libertatea.

Anunțul salvării soldatului care, rănit fiind, a stat aproape o zi sub focul inamicului, a fost făcut de purtătorul de cuvânt al administrației militare regionale din Odessa, Serghei Bratchuk.

„Luptătorul rănit al brigăzii Odessa, care era considerat mort, s-a târât șase km cu ambele picioare rupte și a supraviețuit, după ce tancul său a fost aruncat în aer de o mină, când a intrat pentru a doua oară într-un sat distrus de ruși”, a notat Serghei Bratchuk pe Telegram.

„A stat aproape o zi sub focul inamicului până a reușit să-și sune colegii, care credeau că este mort. Colegii săi au reușit, în final, să-l salveze”, a mai precizat Serghei Bratchuk.

Potrivit serviciului de presă al Brigăzii 28 Mecanizate, soldatul e mecanic-șef de tanc T-64 Serhiy. Militarul se recuperează în spital. Medicii spun că acesta va putea merge din nou, însă peste cel puțin șase luni.

Un soldat ucrainean considerat mort după ce tancul în care se afla a explodat s-a târât 6 km, cu picioarele rupte, până a fost salvat
Foto: Telegram

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Ce i-a spus ministrul-adjunct al Apărării din Rusia unui soldat care și-a pierdut piciorul în Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski: Rusia blochează ajutorul umanitar în Mariupol pentru a ascunde „mii” de victime

O ucraineancă, mamă a patru copii, emoționată de gestul unui român dintr-o benzinărie

O tânără din Ucraina a filmat condițiile din adăposturile pentru refugiați din România

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat invadarea Ucrainei pe trei fronturi.

Liderul de la Kremlin a declarat că a pornit o „operațiune militară specială” pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei, cu scopul, mai spune el, „protejării populației din regiunea Donbass”, care, tot potrivit lui, „a cerut ajutorul Rusiei și a fost ținta abuzurilor și genocidului din partea regimului de la Kiev în ultimii opt ani”.

În ciuda acestor declarații și a promisiunii că vor fi atacate doar obiective militare, imaginile bombardamentelor din Ucraina îl contrazic. În zilele care au urmat, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, precum și alte state au impus sancțiuni economice Rusiei.

Foto: Profimediaimages.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!