Soluții să păstrezi florile în vază cât mai mult timp

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 05 noiembrie 2021, 16:04
Florile în vază creează o atmosferă specială în încăpere, iar mireasma lor ne înseninează ziua. Însă, oricât de proaspete ar fi, se ofilesc mai repede decât ne dorim. Există însă niște soluții pentru a le ajuta să reziste mai mult. 

Oricât de multe plante în ghivece am avea în casă, florile în vază au farmecul lor. Iar pentru a ne bucura cât mai mult timp de ele, putem apela la mici trucuri.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

  1. Igienizează vaza – Dacă pui florile direct în recipient, sunt șanse ca bacteriile și particulele de praf depuse pe ea să grăbească procesul de ofilire a florilor.
  2. Nu ține florile în vază lângă fructe – Fructele emană un gaz în perioada de coacere care le distruge.
  3. Taie-le codița înainte să le pui în vază – Le ajută să absoarbă mai bine apa. Tăierea trebuie să fie oblică, iar instrumentul folosit pentru tăiere ascuțit. Dacă le rupi cozile sau le strivești, le alterezi capacitatea de hidratare și nu vor rezista mult timp. Frunzele nu trebuie să atingă apa, este de preferat să le înlături pe cele din partea inferioară. De asemenea, întregul proces ar trebui să fie făcut atunci când tijele sunt în apă, pentru a nu avea contact cu aerul.
  4. Schimbă-le apa  – Florile în vază au nevoie de apă curată o dată la două zile sau chiar zilnic. Vor rezista mai mult timp într-un mediu curat. Atunci când schimbi apa, este recomandat să le tai din nou tijele. Îndepărtează frunzele și florile deja ofilite.
  5. Folosește apă călduță – La fel ca la plantele din ghiveci, apa nu trebuie să fie niciodată rece.
  6. Aerisește camera – Aerul proaspăt și temperatura medie le ajută să se mențină într-o stare bună. Nu trebuie să stea aproape de sursele de căldură, acolo unde gătești, în fum de țigară sau în lumină solară puternică.
  7. Pune-le zahăr – Florile adoră zahărul și acesta le ajută să reziste mai mult timp. La fel de utile sunt și pliculețele ce conțin conservant special creat pentru ele, pe care îl poți achiziționa de la florări, atunci când le cumperi. Pentru vitalitate, mai poți pune în apă alcool și oțet, potrivit playtech.ro.

Citește și: Poze cu flori de toamnă. Cum plantezi florile în grădină sau în ghiveci

Vezi și 7 flori care pot trăi în vază câteva săptămâni și cum să le îngrijești corect

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!