Scrisoarea tulburătoare a unui băiețel ucrainean înainte să fie ucis de soldații ruși la Bucha: „Dacă aș avea 18 ani, aș merge să lupt pentru Ucraina”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 14 aprilie 2022, 14:28

Cu trei zile înainte să fie ucis de soldații ruși împreună cu mama și surioara lui, Matei a scris o scrisoare tulburătoare pe care a împărtășit-o învățătoarei și colegilor lui.

Matei (9 ani), împreună cu tatăl, mama și frățiorul lui în vârstă de 5 ani, Klima, au încercat să fugă din Bucha în data de 6 martie. Însă mașina lor a fost atacată de soldații ruși, iar singurul care a supraviețuit atacului a fost bărbatul. Acesta a povestit pentru o publicație ucraineană, citată de Libertatea, despre ziua în care și-a pierdut familia.

Doi copii și mama lor, uciși de soldații ruși la Bucha

Pe 6 martie am decis să plecăm din Bucha. La un moment dat, un tanc s-a oprit în fața noastră și a început să tragă. Copiii și Margarita au murit imediat.

Conduceam o mașină normală, cu semnul «Copii», geamurile nu erau fumurii, iar soldații au văzut că înăuntru erau fiii mei, a povestit bărbatul.

Acesta a spus că mașina în care se afla familia lui a luat foc, iar el a reușit să scape pentru că s-a târât pe o potecă și s-a ascuns în spatele unui copac.

Acum sunt în spital, cu răni grave la ambele picioare, plâng tot timpul. Imaginați-vă cum e să-ți vezi familia murind în fața ochilor și tu să nu poți face nimic, a mărtursit acesta.

Copiii și mama lor au fost îngropați în Bucha, într-o groapă comună. 

Citește și: Volodimir Zelenski: „Soldații ruși violează fete minore și copii foarte mici. A fost chiar și un bebeluș!”

Președintele Consiliului Județean Hunedoara s-a dat drept pacient la Urgențe, după mai multe reclamații. Cum l-a tratat personalul medical

Incredibil ce a putut să spună Anamaria Prodan despre Laurențiu Reghecampf: „Tot la noi o să se întoarcă!”

Cristina Bâtlan de la „Imperiul leilor”, divorț după 26 de ani de căsnicie: „Am aflat după cinci sau patru ani că mă înșală”

Băiețelul ucrainean a scris o scrisoare cu trei zile înainte să moară

Matei a participat pe 3 martie la cursurile online de la școală și le-a prezentat colegilor și învățătoarei o scrisoare tulburătoare pe care a scris-o în timpul războiului.

Ucraina este în război. Acest lucru este foarte periculos. Putin este un om rău, a început un război fără motiv, își minte poporul. Sunt foarte speriat, dar cred în victoria țării mele. Acum stau în pivniță și scriu acest text, sunt îngrijorat de familia mea, pentru că în Bucha sunt lupte în fiecare zi.

Suntem un scut pentru capitala noastră, Kiev. Dacă aș avea 18 ani, aș merge să lupt pentru Ucraina. Dar am doar 9 ani. O potolesc pe mama când e disperată și îl distrez pe frățiorul meu. Cred că vom câștiga. Sunt mândru că sunt ucrainean, a scris băiețelul.

După ce a aflat vestea că Matei a fost ucis, învățătoarea băiatului a transmis pe rețelele de socializare un mesaj emoționant.

De unde are atâta înțelepciune, spirit, iubire, sinceritate, recunoștință, de unde are atâta lumină? Și ești fericit că tocmai te-ai găsit lângă o astfel de persoană, că ai onoarea să-i fii fost dascăl și să înveți de la el în același timp. Numărul îngerilor a crescut, a scris ea pe Facebook.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!