(P) Clinica Derma Expert by Elōs se dedica prevenirii cancerului de piele

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 16 septembrie 2019, 12:58

Cancerul de piele este una dintre cele mai grave si des intalnite forme de cancer. Prin campania “Nu-ti risca pielea! Alege sa previi!”, clinica Derma Expert by Elōs doreste sa atraga atentia asupra acestui lucru, dar si sa evidentieze usurinta prin care cancerul de piele poate fi tratat in cazul in care este diagnosticat la timp.

In perioada campaniei 16 – 30 septembrie 2019, pacientii Derma Expert by Elōs  beneficiaza de 50% discount la dermatoscopia digitala Fotofinder, cea mai performanta metoda de diagnosticare a cancerului cutanat prin investigarea tuturor leziunilor pielii si a modificarilor pe care acestea le pot suferi.

Cu toate ca statisticile sunt alarmante, inca nu se constientizeza pe deplin importanta investigarii periodice a alunitelor . Un om moare în lume la fiecare 9 minute din cauza unui melanom. Melanomul se afla pe locul 5 dintre toate cancerele la barbati si pe locul 6 la femei. Daca melanomul este descoperit si tratat la timp, supravietuirea dupa 5 ani este de peste 95%, adica acelasi procent ca la persoanele fara melanom. Daca melanomul este descoperit dupa ce a metastazat, rata de supravietuire dupa 5 ani este de aproximativ 15%.

Cand trebuie sa ne ingrijoreze alunitele si sa apelam la medicul dermatolog?

Pielea este terenul multor modificari si este foarte important ca acestea sa fie investigate de catre medicul specialist. Este vorba de nevii pigmentari, cunoscute popular ca „alunite”. Acestea nu creeaza disconfort, nu dor iar, de multe ori, sunt privite ca elemente definitorii pentru un individ.

(P) Clinica Derma Expert by Elōs se dedica prevenirii cancerului de piele

„Avand in vedere expunerea din ce in ce mai mare la radiatii ultraviolete, orice persoana are indicatia de a efectua anual o consultatie la medicul dermatolog pentru o evaluare dermatoscopica, chiar daca are impresia ca la nivelul pielii nu exista nicio problema. De asemenea, exista unele indicatii care ar trebui sa ne duca de urgenta la medic, precum: modificari ale formei, culorii, dimensiunii unei alunite preexistente, aparitia uneia noi, simptome prezente la nivelul unei alunite cum ar fi durerea sau pruritul sau traumatizarea acesteia,” declara medicul dermatolog Dr Ioana Pescaru.

Dermatoscopia digitala Fotofinder: cea mai eficienta metoda de preventie a cancerului de piele!

“In cadrul clinicii Derma Expert by Elōs, dispunem de cea mai avansata tehnologie exista la ora actuala, dermatoscopia computerizata Fotofinder, cu ajutorul careia putem evalua precis leziunile pielii si  diagnostica precoce diferite tipuri de cancere cutanate, cat si a altor anomalii. Printr-o manevra non-invaziva, rapida si nedureroasa sunt efectuate imagini standardizate, cu intreaga suprafata a corpului, cat si imagini de dermatoscopie ale leziunilor de interes care vor fi stocate in format digital, cu posibilitatea evaluarii lor in dinamica. La un nou control dermatoscopic in functie de indicatia medicului, prin repetarea pozelor de macroscopie si suprapunerea lor cu cele din cadrul primei evaluari, vom putea identifica usor leziuni noi aparute sau modificari ale celor preexistente. Astfel, pe langa o mapare a intregii suprafete a corpului, cu cartografierea tuturor alunitelor de interes, tehnologia Fotofinder ofera avantajul unor imagini de inaltta calitate, fiind metoda standard si cea mai evoluata de screening cutanat,” declara medicul dermatolog Dr. Alice Sapca.

(P) Clinica Derma Expert by Elōs se dedica prevenirii cancerului de piele

Evaluarea Fotofinder se recomanda oricarei persoane, nu are contraindicatii, iar in functie de diagnosticul oferit de medicul specialist trebuie repetata la interval de 3, 6 sau 12 luni. In felul acesta, sunt urmarite constant modificarile pielii, prin compararea imaginilor salvate in baza de date Fotofinder.

In perioada 16-30 septembrie 2019, in clinica Derma Expert by Elōs beneficiati de 50% Discount la evaluarea dermatoscopica Fotofinder a alunitelor de pe intregul corp. Programati-va acum, pentru a va asigura ca pielea dumneavoastra este in afara oricarui risc.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!