OMS: „Nu există soluție miracol. Purtarea măștilor nu poate opri pandemia”

De Oana Savin pe
Organizația Mondială a Sănătății (OMS)  a transmis un mesaj în care susține că măștile de protecție nu reprezintă soluția pentru oprirea pandemiei de Covid-19.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a declarat, în timpul unei conferințe de presă, că măștile nu sunt „soluția miracol” în lupta cu noul coronavirus care a afectat întreaga lume. De asemenea, el a spus că purtatea măștilor nu are niciun efect dacvă cetățenii nu respectă celelalte măsuri luate de guverne.

Nu există soluție miracol. Doar purtatea măștilor nu poate opri pandemia de Covid-19”, a precizat Ghebreyesus, citat de Mediafax.

Citește și: Medic: „Mănușile purtate la cumpărături nu ne protejează împotriva coronavirusului. Fac mai mult rău decât bine”

Totodată, directorul OMS a menționat că măștile ar trebui folosite doar de cei care lucrează în sistemul medical, în condițiile în care există o criză planetară de măști de protecție.

Până în prezent, la nivel mondial au fost înregistrate 1.34 milioane cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus și 74.000 de decese, dintre care 50.000 dintre acestea doar în Europa.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro