O femeie a murit după ce medicii au tratat-o pentru COVID-19, dar avea cancer

De Unica.ro, pe
O femeie a murit în mod tragic după ce medicii au confundat simptomele de cancer cu cele de COVID-19. Tânăra a lăsat în urmă un copil de cinci ani.  

Beth Pattison, din Marea Britanie, în vârstă de 27 de ani, a apelat la medicul de familie când a văzut că tusea pe care o avea de ceva timp a început să fie din ce în ce mai severă și i s-a spus că ar putea fi simptome de COVID-19.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Apoi, femeia a început să aibă probleme din ce în ce mai serioase cu respirația și a fost dusă de urgență la spital de către tatăl său. Medicii au pus simptomele ei pe seama infectări cu noul coronavirus și au diagnosticat-o cu pneumonie. I s-a făcut testul pentru COVID-19, dar acesta a ieșit negativ și i-au fost prescrise antibiotice.

O femeie a murit după ce medicii au tratat-o pentru COVID-19, dar avea cancer

Beth Pattison și fiul ei, Finn

Tânăra mămică, ce a învind de două ori cancerul la sân, a decedat la mai puțin de lună după aceea din cauza unui stop cardio-respirator. De fapt, cancerul recidivase și i se răspândise în corp. Familia sa crede că Beth ar fi avut o șansă să trăiască dacă ar fi făcut chimioterapie la timp.

Părinții tinerei au început o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe Finn, nepotul lor, și îi sfătuiesc pe cei care au avut cancer să fie foarte atenți pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Beth Pattison și fiul ei, Finn

Beth Pattison și fiul ei în vârstă de 5 ani, Finn

Citește și: Simptomele COVID-19 ce pot fi observate pe fața unei persoane infectate

„Suntem distruși. Faptul că familia și prietenii ne-au fost alături ne-a ajutat foarte mult. Nu vom putea niciodată s-o aducem înapoi pe Beth, dar sperăm că putem trage un semnal de alarmă și credem că acest lucru ar fi putut fi evitat. Nu le păsa de altceva, erau concentrați doar pe Covid și pneumonie. Dacă cineva a mai avut cancer înainte, vă rog, fiți atenți la asta și de-abia după aceea vedeți dacă are Covid sau penumonie. Vă rog, oferiți-le șansa de a învinge cancerul”, a fost apelul lui Craig, tatăl tinerei, potrivit 7news.com.

Sursă foto: Profimedia

 

 


Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!