Gemenele cu oase rupte. Fetițele au supraviețuit deși medicii nu le dădeau nicio șansă

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 23 septembrie 2019, 13:39
Două fetițe gemene au surprins medicii care nu le dădeau nicio șansă la viață. Micuțele, care s-au născut cu o boală rară de oase, nu doar că au supraviețuit, dar au ajuns la vârsta de un an și jumătate.

Hope și Amelia sunt două gemene adorabile care s-au născut cu o boală rară de oase. Oasele lor au fost de la început atât de fragile încât li s-au rupt în timp ce se aflau în pântecul mamei.

Amelia și Hope Mowforth, acum în vârstă de 18 luni, sunt două copile vesele și cu zâmbetul pe buze. Deși par doi copii care se joacă normal cu părinții lor, ele își rup des oasele și au multiple fracturi. Sunt atât de fraggile încât membrilor familiei lor le este teamă să le atingă.

Amândouă s-au născut cu 15 oase rupte, iar medicii au putut opserva rupturi pe ecografii, înainte ca ele să vină pe lume. Chiar și lucrurile simple precum schimbatul hainelor sau rostogolitul pe burtică le poate lăsa cu alte fracturi.

Gemenele cu oase rupte. Fetițele au supraviețuit deși medicii nu le dădeau nicio șansă

Claire Mowforth, mama gemenelor, a aflat de boala fetițelor ei, numită osteogenesis imperfecta, în timp ce era însărcinată. Medicii au avertizat-o pe femeie și pe soțul ei, Phil, că micuțele ar putea să nu supraviețuiască.

În ciuda tuturor șanselor date de doctori, Amelia-Grace și Hope-Elizabeth s-au născut pe 4 aprilie 2018.

Este dificil pentru că par să fie făcute din sticlă. În primele zile ne întrebam mereu de ce plâng, dacă plâng la fel ca ceilalți copii sau pentru și-au rupt vreun os. Aproape că ne era teamă să le atingem deoarece la cea mai mică mișcare oasele li se pot rupe”, a povestit Claire pentru Daily Mail.

„Orice, de la un strănut sau tuse până la o căzătură le poate cauza fracturi”, a subliniat ea.

Dacă Amelia a fost externată după două săptămâni de la naștere, surioara ei nu a fost atât de norocoasă. La două săptămâni, Hope a încetat să mai respire. A fost resuscitată și diagnosticată cu insuficiență cardiacă, tensiune mare a sângelui și boală cronică la plămâni. Totuși, a luptat pentru viața ei și la patru luni a ajuns și ea acasă.

Gemenelor urmează să le fie montate tije în picioare Cu ajutorul acestora li se vor îndrepta picioarele și chiar li se vor întări oasele. De asemenea, în jurul vârstei de trei ani, copilele vor urma tratamente complexe pentru a preveni pierderea masei osoase.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu gemenele Amelia și Hope.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!